23948sdkhjf

SAWO inviterer til eftersyn

SAWO har sendt en skriftligt svar vedrørende sagen om vognmand Anders Jensens køretøj med hejselad.

"SAWO Hydraulic A/S er forundret over det i Lastbil Magasinet omtalte uheld med et hejselad, som skulle have tippet af sig selv.

Vi har kontaktet kunden 11. december og bedt ham komme ind til nærmere kontrol hos SAWO Hydraulic A/S, Støvring, hvor vi vil gennemgå den omtalte opbygning for mulige fejl.

Når køretøjet er kontrolleret, vil vi vende tilbage med en udtalelse om problemet.

Ved SAWO har vi ikke tidligere hørt om dette tilfælde.

Det er standard praksis hos SAWO, at værkførere, som informeres om problemer af denne slags, straks skal meddele dette til vores tekniske afdeling, som så vil indkalde køretøjet og undersøge sagen.

For en god ordens skyld vil vi pointere, at dette hejselad er leveret som nyt den 1. august 1997 og dermed er fire år gammelt - og ikke to år, som omtalt i artiklen.

Kunden har købt dette hejs som brugt, og i vores edb-system kan vi ikke se, at der på noget tidspunkt er foretaget et lovpligtigt 12-måneders eftersyn på denne opbygning.

I artiklen står der, at anhængeren tipper af sig selv, da chaufføren går hen for at tale med en lagermand, men der står intet om, hvad der er foregået umiddelbart før.

For at anhængeren kan tippe, må kraftudtaget og dermed pumpen være slået til, mens chaufføren har forladt køretøjet.

På hejseladsopbygninger fastmonteres betjeningsboksen i førerhuset. Dette tvinger chaufføren til at opholde sig i førersædet, når han betjener hejset, og der har han mulighed for enten at frakoble pumpen eller stoppe motoren ved nødstilfælde.

Dette er ikke sagt for at bortforklare uheldet, som selvfølgelig skal og vil blive undersøgt nærmere, men mere for at undgå yderligere uheld, hvor man forlader et køretøj med snurrende motor og indkoblet pumpe.

Underskrevet

SAWO Hydraulic A/S

Flemming Christensen

Adm. direktør

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062