23948sdkhjf

Direktør: Ærø er forvandlet til cowboyland

Beskyldninger flyver om ørerne af direktør og ejer af Energi Olieprodukter, Svend Aage Secher. Selv om han tager det nogenlunde roligt, synes han ikke, at det er sjovt at blive udråbt til Danmarks svindler nummer ét.

Fredag inden klokken 14 skal de store olieselskaber enten præsentere et bevis eller dementere deres beskyldningerne mod Svend Aage Secher, Ærø, ellers får selskaberne en sag på halsen for bagvaskelse.

Import af russisk olie i russiske tankbiler uden at betale moms og afgifter. Sådan har beskyldningerne de seneste dage lydt mod Svend Aage Secher og hans selskab Energi Olieprodukter.

Hos de store søskende i oliebranchen mener man nemlig ikke, at Energi Olie kan sælge til den aktuelle, lave literpris, uden at der er snyd med i foretagendet.

”Det er lige før, det her er cowboyland. Jeg kunne godt have været foruden den her oplevelse. Det er ikke sjovt at blive udråbt som svindler. Jeg vil ikke sige andet, end at det går mig på, men når jeg har begivenhederne på afstand, rejser jeg mig igen. Jeg giver overhovedet ikke op,” fastslår Svend Aage Secher.

Der går et rygte

Lastbil Magasinet præsenterer direktøren for det rygte, som flere i branchen har henvendt sig med. Nemlig at der i det mindste i Padborg ved Energi Olietanken fra den modsatte side af vejen holdes øje med, hvilke vognmænd der tanker diesel.

”Jeg har hørt rygter om, at konkurrenterne holder øje med tankene og endda filmer, hvad der foregår,” siger Svend Aage Secher.

En situation som han tager med ro, og direktøren tager også beskyldningerne om, at det er russiske tankbiler, som kommer med leverancerne til hans tanke, roligt.

”Vi har tre træk sættevogne på danske plader, og vi henter selv olien i Tyskland,” siger Svend Aage Secher.

Han holder dog tæt ind til kroppen, hvor Energi Olie henter sine produkter.

Holder omkostningerne nede

Alle Energi Olieprodukters tanke befinder sig i det sydlige af landet, og der er heller ikke for nuværende planer om at rykke til for eksempel Nordjylland. Skal det ske, skal der i det mindste oprettes et depot.

Placeringen i det sydlige hænger sammen med, at så kan leveringsomkostningerne holdes nede.

”De andre selskaber anklager os for, at vi ikke kan tjene penge med de priser vi har, men sandheden er, at vi holder omkostningerne nede,” pointerer Svend Aage Secher.

Han forklarer også, at et begreb som tab på kunder er så godt som ukendt hos Energi Olieprodukter.

”Der kan være en lille smutter ind imellem, men det er ikke det store. Og det er mit klare indtryk, at det er fordi, at vi er hæderlige, og det honorerer vore kunder ved at betale,” siger direktøren.

Kun den halve sandhed

Det sælges ganske mange liter diesel og benzin gennem olieselskabet fra Ærø. Hvor stort kvantummet er, det forbliver dog en forretningshemmelighed. Men fakta er, at salget er stigende.

”Men det er nu en skrøne, når konkurrenterne siger, at vi er en krone billigere literen end andre. Gennemsnitlig er vi fra 30 til 50 øre pr. liter under listeprisen. Er prisen endnu lavere et eller andet sted, er det fordi, der er en lokal priskrig,” påpeger Svend Aage Secher.

Der har også været røster fremme om, at den ærøske olie er af dårligere kvalitet end konkurrenternes.

”Den danske standard for miljødiesel er 350 milligram svovlindhold pr. kilo. Vores opfylder den tyske standard og har 50 milligram svovl pr. kilo, så det er den bedste og mest svovlfattige i Danmark,” pointerer Svend Aage Secher.

Lastbil Magasinet følger op på sagen om beskyldningerne mod Svend Aage Secher for svindel.

Læs desuden artiklen: ”Ny Energi Olietank på vej.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063