23948sdkhjf

Sag mod udenlandsk chauffør på vej

Tilsyneladende er der kun ét enkelt tilfælde, hvor politiet har noteret en udlænding, som under kørsel i Danmark havde slået hastighedsbegrænseren fra. Om ulovligheden munder ud i andet end en bøde, bliver det op til Retten at afgøre.

”Politimesteren i Gråsten rettede henvendelse til os i en sag for at høre, hvilke sanktionsmuligheder der er mod en udenlandsk chauffør, som sætter begrænseren ud af funktion. I princippet kan chaufføren frakendes kørekortet her i landet, men det bliver Retten, som skal afgøre det,” siger fuldmægtig i Færdselsstyrelsen, Charlotte Hellinghus Perch.

Hun påpeger også, at det med sikkerhed kan fastslås, at forholdet i det mindste koster en bøde. Sagen mod den udenlandske chauffør er nu på vej i Retten i det sønderjyske, men i går lykkedes det ikke at skaffe for dagen, hvor eller hvornår forseelsen fandt sted.

Prøvesag?

Charlotte Hellinghus Perch mener, at det er en ganske interessant sag, fordi det tilsyneladende er den første af sin karakter efter lovændringen.

Oktober 1999 indførte man i Danmark i forbindelse med stramningen af godskørselsloven ubetinget frakendelse af kørekortet for netop at sætte hastighedsbegrænseren ud af funktion.

Ender sagen i Gråsten med, at chaufføren mister kortet her i landet, så er det op til myndighederne i hans hjemland at afgøre, om man vil gribe ind med samme sanktion.

Læs dagens anden artikel: ”Udenlandske chauffører kan volde problemer.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078