23948sdkhjf

Ny service kan forhindre broulykker

Ny gratis internettjeneste giver mulighed for at planlægge kørselsruter for busser, lastbiler mv., hvor man kan undgå broer, der er for lave.

I februar i år skete en alvorlig ulykke ved Knippelsbro i København. En svensk dobbeltdækkerbus fik revet den øverste del af, og to af passagererne blev dræbt. Det var ikke den første ulykke på stedet. Ikke mindre end 18 ulykker er det blevet til inden for de seneste 20 år.

Men der er mange andre broer med en brohøjde lavere end fire meter, som derfor kan være et problem for nogle busser, lastbiler og andre høje køretøjer.

På www.lavebroer.dk kan busselskaber, vognmandsforretninger og andre nu benytte sig af en gratis internettjeneste, hvor man kan få oplysninger om højden på broer.

Tjek højden

I forbindelse med planlægning af kørselsruten kan man indtaste byen, man kører fra, og den by, man kører til. På et kortudsnit, der viser strækningen mellem de to byer, er de broer på ruten markeret, der har en skiltet brohøjde lavere end 4.2 meter.

Med et klik på kortet kan man tjekke højden på de enkelte broer, så man allerede i planlægningen af kørslen kan undgå ulykker. Eller forhindre, at høje busser, lastbiler mv. må vende om og finde andre veje, når de når frem til broer, der er lavere end køretøjets højde.

Landsdækkende vejdatabase

Det er gratis at benytte www.lavebroer.dk, der tilbydes af DAV (Dansk Adresse- & Vejdatabase). Bag DAV står et samarbejde mellem en række virksomheder og en stor del af landets kommuner.

Virksomhederne er DTD - Dansk Total Distribution, Grundkort Fyn, Naturgas Midt-Nord, TDC samt Kampsax A/S. Parterne i DAV-samarbejdet foretager løbende ajourføring af data, og data kan købes hos hver af parterne.

Ajourføringen af databasen sker primært ud fra de danske kommuners oplysninger om nye og ændrede veje, adresser, ensretninger m.v., men også DTD´s reklameomdelere, som løbende kontrollerer og verificerer databasen. Informationer om lave broer vil være indeholdt i nye udgaver af DAV-databasen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078