23948sdkhjf

Penge til gode hos Super Transport

Super Transport ApS indgik tidligere på året aftale med Chaufførernes Fagforening. Alligevel er der ikke afregnet med tidligere ansatte. Nu ligger sagerne i forbundet. Firmaet lever i bedste velgående med sønnerne Østergaard ved roret, mens faderen af gode grunde fører en mere anonym tilværelse.

Én afdeling af Chaufførernes Fagforening har på vegne af en ansat stillet et krav på cirka 28.000 kroner hos Super Transport ApS, mens en anden afdeling står med to krav på henholdsvis 6.550 kroner og 1.800 kroner.

Beløbene dækker blandt andet over manglende pensionsindbetaling, feriepenge og ansættelseskontrakt samt for lidt udbetalt løn. De 6.550 kroner har dog intet at gøre med de forhold.

Pengene har Super Transport trukket fra på lønsedlen hos en chauffør, som på et tidspunkt fik firmaets mobiltelefon stjålet. Han er medlem hos afdelingen i Skive.

Med den øvelse viser transportfirmaet, at det fuldt og helt lever op til den passus, der var i de tidligere ansættelseskontrakter, som ikke ligner de legale fra fagforeningen.

Den ansattes ansvar

I de tidligere kontrakter, som var underskrevet af Vagn Østergaard, var der et punkt, der hed: "Ansvarsområde for udlånte effekter: Chaufføren har ansvaret for overladte udlånte effekter, dvs. hvis selskabets forsikringer ikke dækker tab eller beskadigelse, bliver chaufføren faktureret for det tabte/beskadigede."

Ifølge flere afdelinger af Chaufførernes Fagforening er det helt ude af trit med virkeligheden, og i Skive og andre steder spørger man: Hvad så, hvis det er køretøjet, som forsvinder?

Frister skal overholdes

Det har knebet alvorligt med betalingsviljen hos Super Transport. Først har afdelingerne skrevet frem og tilbage og frem og tilbage med ApS'et i hovedstadsområdet. Når så man var nået til enighed, og pengene skulle falde, hørte al kommunikation med firmaet op. Man reagerede simpelthen ikke på fagforeningernes henvendelser inden fristdagen.

Derfor gik sagen videre til forbundet, som nu har overtaget skriveriet. Bliver parterne ikke enige, og falder pengene ikke, mødes parterne i Arbejdsretten. Er Super Transport ikke villig til at stille i Retten, hedder sidste våben en konkursbegæring.

Lever i bedste velgående

Udover at tage på charmeoffensiv blandt andet i Padborg for at kapre chauffører fra kolleger, vil forlydender også vide, at en repræsentant fra Super Transport har besøgt Landtransportskolen for at hyre fremtidigt mandskab til kørslen.

Udover de tidligere nævnte speditionsfirmaer DSV, DFDS/Roland Munch, Jan Funder og Thermo-Scandia, benytter også GT Spedition, Aalborg, og Andreas Andresen, Padborg, Super Transport.

Dømt for bedrageri

Det er velkendt, at sønnerne Kim Og Peter Østergaard i forhandlingssituationer ikke foretager sig ret meget, uden Vagn Østergaard er med ved forhandlingsbordet. At faderen på papiret ikke alene kan indtage pladsen ved bordenden, skyldes ifølge en af hans tidligere samarbejdspartnere, at Vagn Østergaard i slutningen af 1990'erne fik en fængselsdom for bedrageri i millionklassen.

Forseelsen lød på "rullende kapital" mellem hans tidligere selskaber, hvor fakturaerne flød frem og tilbage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062