23948sdkhjf

Den ny trafikminister

Den konservative Flemming Hansen er transportbranchens nye minister.

Den 62-årige Flemming Hansen fra Det Konservative Folkeparti er udnævnt til Danmarks nye trafikminister. Flemming Hansen har været medlem af Folketinget siden 1984.

Som selvstændig skohandler med forretninger i Vejle, Fredericia og Horsens er den nye trafikminister blandt de få aktive erhvervsfolk på Christiansborg.

Inden for transportområdet er Flemming Hansen et forholdsvis ubeskrevet blad, men til gengæld har han været meget aktiv inden for erhvervs- og skattepolitik. Han har været erhvervspolitisk ordfører i perioden 1984-94, og næstformand for Folketingets erhvervsudvalg fra 1987-90.

Taler de selvstændiges sag

Flemming Hansen har desuden været formand for Folketingets valutaudvalg 1988-94 og for skatte- og afgiftsudvalget 1994-98. Han har været sit partis skattepolitiske ordfører siden 1994. På skatteområdet har Flemming Hansen inden for de seneste måneder bl.a. markeret sig i medierne ved at påpege en række urimeligheder, som især mindre erhvervsdrivende udsættes for fra skattevæsenets side.

Den nye trafikminister har desuden været markedspolitisk ordfører 1987-89 og energipolitisk ordfører 1989-90. Han har været medlem af DONG's repræsentantskab fra 1990 og af Europarådet fra 1993. Næstformand for European Democratic Group. Medlem af Landsskatteretten fra 1998 og af bestyrelsen for Inter Parlamentarisk Union fra 1998.

Bor i Vejle

Den nye trafikminister, der er født i København, er valgt i Vejle Amtskreds, og han bor også privat i Vejle.

Flemming Hansen har været selvstændig skohandler siden 1973. Forinden var han chefkonsulent i Danmarks Skohandlerforening i en halv snes år. Hans uddannelsesmæssige baggrund er en Højere Handelseksamen fra Niels Brock, og han er desuden merkonom med speciale i finansiering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064