23948sdkhjf

Forvirring om salg og import af trailere

Der er opstået forvirring omkring salg og import af produkterne fra General Trailers, som herhjemme mest er kendt for trailermærkerne Benalu og Fruehauf.

HFR Rødekro A/S overtog i foråret 2000 forhandlingen i Danmark af General Trailers produkter fra FDK A/S, efter ønske fra General Trailers, der er amerikansk ejet og har produktion i bl.a. Frankrig.

Indehaveren af HFR Rødekro, Erik Frederiksen fik derfor kaffen galt i halsen, da han forleden kunne læse i et dansk fagblad, at et firma ved navn A-Handel ApS i Holbøl i Sønderjylland bl.a. importerer og sælger hele programmet af nye General Trailers.

I spidsen for A-Handel ApS, der blev stiftet 15. oktober i år, står Aksel Troelsen, der tidligere har arbejdet for bl.a. Trailer Team og Lundimex. Han siger til Lastbil Magasinet, at han selv har henvendt sig til General Trailers, fordi han gerne ville have et trailerprodukt som supplement til sin forretning med køb og salg af brugte lastbiler.

»Jeg har fået agenturet på alle General Trailers produkter pr. 1. november. Det er usædvanligt med to importører i Danmark, og grunden kender jeg ikke,« siger Aksel Troelsen.

Er ikke importør

Jan Hulsman fra Holland, der er ansvarlig for General Trailers aktiviteter i Nordeuropa, herunder Danmark, siger til Lastbil Magasinet, at Aksel Troelsen på ingen måde har status af importør. Han mener, der er sket en misforståelse, fordi ordet “importør” har en anden betydning på dansk, hvor det som regel kædes sammen med en eksklusivret til at forhandle et produkt.

»HFR er stadig vores distributør i Danmark, men Aksel Troelsen har henvendt sig til os for at få lov til at sælge vores trailere, og det kan alle få lov til. Der er ingen eksklusivitet, hvilket jo også er forbudt i EU,« siger Jan Hulsman, der understreger, at han på ingen måde er utilfreds med HFR Rødekro.

»Jeg mener, sagen er et storm i et glas vand, og den er opstået, fordi nogen har brugt ordet “importør”,« siger Jan Hulsman, der i en telefax har gjort Aksel Troelsen klart, at der ikke eksisterer nogen kontrakt mellem General Trailers og A-Handel ApS.

Kræfting på banen

Aksel Troelsen forventer at få en god forretning ud af at forhandle General Trailers produkter. Han oplyser, at salget af såvel trailere som lastbiler varetages af ham selv samt en sælger, der dækker Nordjylland og Sjælland.

Denne sælger er forhenværende vognmand Aage Kræfting, Farsø, som tidligere på året gik ned med sine Cimbrer-selskaber i hhv. Danmark og Luxembourg.

Aage Kræfting figurerer ikke i ledelsen hos A-Handel ApS, men firmaets adresse er Vestervang 8 i Farsø, hvor også Aage Kræfting har adresse.

Giver dønninger

Direktør Erik Frederiksen, HFR Rødekro tager afslappet på situationen, men ærgrer sig over de dønninger, hele miseren har givet.

»Jeg kan selvfølgelig ikke hindre Aksel Troelsen i at købe trailere hos General Trailers, for det kan alle i princippet gøre. Men jeg kan ærgre mig over, at ingen spurgte mig, før ordet “importør” blev brugt,« siger Erik Frederiksen, som tilføjer, at HFR fortsætter med at sælge og servicere General Trailers produkter, som om intet var hændt. Samtidig glæder han sig over et godt salg af især de lette Benalu trailere.

General Trailers er blandt Europas største producenter af trailere og påhængsvogne. Virksomheden er opstået som en sammenslutning af vognfabrikkerne Fruehauf, Trailor, Blond-Baudouin og Benalu. Der er produktion fire steder i Frankrig samt i bl.a. Holland, Spanien, Italien og England.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063