23948sdkhjf

Næstformandens impulsive idé

Ideen om at ændre sammensætningen af DTL´s bestyrelse var ikke helt gennemtænkt, da næstformand Anker M. Jensen fremlagde den i strukturudvalget. Nu arbejdes der på at gøre ideen til et reelt forslag.

For tiden arbejder man i DTL på, hvordan tingene skal hænge sammen, og om de overhovedet kan hænge sammen med hensyn til næstformand Anker M. Jensens strøtanke om at ændre proceduren ved valg af bestyrelsen.

Kan tingene føres ud i livet, vil ordførende direktør Michael Svane ikke afvise, at forslaget kommer med på generalforsamlingen år 2002.

”Jeg fik ideen, fordi jeg ikke var helt enig i, hvad strukturudvalget nåede frem til, og ideen var fra starten ikke helt gennemtænkt. Og jeg vil også skynde mig at sige, at det kræver, at man tænker den til ende, inden noget afgøres, for der skal tages højde for flere ting,” påpeger Anker M. Jensen.

Den korteste vej

Næstformanden mener dog, at hans ide afspejler ønsket om, at der fra centrum bliver den korteste vej til den yderste del af organisationen. Eller sagt med andre ord, ideen vil være med til at gøre afstanden kortere ud til medlemmerne i kredsene.

Anker M. Jensen tror desuden, at den ny struktur vil give et mere handlekraftigt DTL, hvis der skal træffes hurtige beslutninger. Næstformanden kan også se den fordel, at det er nemmere at få budskaberne ud.

Selv om Anker M. Jensen erkender, at der er lang vej igen, er han glad for, at ideen blev vel modtaget på formands- og næstformandsmødet på Fyn tidligere på måneden.

Arbejder på et oplæg

Michael Svane har p.t. gang i strikkepindene for at nørkle et oplæg sammen til DTL´s fremtidige struktur. Han forventer, at det er klart ved årsskiftet. Derefter skal det så i første omgang præsenteres for og godkendes af bestyrelsen.

”Der indgår en række elementer i overvejelserne, men der er lagt op til en slags hovedbestyrelse baseret på kredsene. Men hvordan den skal skrues sammen, så alle kan leve med den, det er ikke afgjort. Nogle af de tanker, der gøres, og den model som er lagt frem, bygger på, at hver kreds og specialforening er repræsenteret. Jeg tror, der er ganske gode chancer for, at forslaget bliver en realitet,” mener Michael Svane.

Lastbil Magasinet følget op med kommentarer fra medlemmer i morgen.

Læs desuden: ”Mere demokrati i DTL.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094