23948sdkhjf

Der var ingen forsikringsdækning

Vognmand Harry Blæsbjerg, Hodsager kunne være endt i økonomisk ruin, hvis der var sket en ulykke, mens han kørte rundt uden at få ændret typegodkendelsen efter ombygningen af sin Scania.

”En modig mand.”

Sådan betegner en forsikringsekspert, som Lastbil Magasinet har talt med, vognmand Harry Blæsbjerg.

Vognmandens problem er nu løst, men fra 10. januar i år til 29. september kørte han ulovligt rundt, fordi mekanikeren ikke fik søgt ny typegodkendelse hjem, da værkstedet byggede hans Scania om fra at være to- til treakslet.

”Det sker ofte, at papirerne ikke er i orden, inden ombygningen finder sted. Men det er altså vognmandens ansvar, at typegodkendelsen foreligger. Og ansvaret kan ikke føres tilbage til mekanikeren,” påpeger forsikringsmanden.

Kunne have kostet

Var Harry Blæsbjerg blevet involveret i en ulykke, eller havde han forvoldt skade på andre i de otte måneder, hvor tingene ikke var i orden, var der kun én til at betale. Nemlig ham selv.

Ifølge eksperten dækker forsikringen kun, hvis køretøjet opfylder de krav, som det er indregistreret til. For Harry Blæsbjergs vedkommende var hans Scania registreret som en toakslet trækker.

”Det her er jeg ikke glad for at høre. Havde jeg vidst det, havde værkstedet ikke fået lov til at gå i gang med ombygningen, inden den nye typegodkendelse forelå,” pointerer vognmanden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064