23948sdkhjf

Færre alvorlige ulykker på 2+1 veje

Nyt notat opsummerer erfaringer med tre danske forsøg med 2+1-veje.

En 2+1-vej er en 3-sporet vej, der er afmærket således, at midterbanen på skift kan anvendes af køretøjer i begge retninger til overhaling.

I et notat fra Danmarks TransportForskning sammenfattes erfaringer med 2+1-veje på tre prøvestrækninger i Nordjylland, Vestsjælland og Frederiksborg Amt. Studierne af trafikadfærden har fokuseret på hastighed, overhaling og sammenfletning af trafikken de steder, hvor muligheden for overhaling i midterbanen ophører, oplyser Vejdirektoratet.

Hvad angår trafiksikkerheden på 2+1-veje, kan der ikke drages nogle helt klare konklusioner, idet der ikke foreligger noget større ulykkesmateriale for strækningerne. Der er dog meget, der tyder på et fald i antallet af alvorlige ulykker, idet antallet af dræbte er faldet fra ni til tre.

Studierne viser, at sammenfletninen i langt de fleste tilfælde foregår uden problemer. Opbremsninger på de sidste 100 meter inden ophøret af overhalingsstrækningen er blevet observeret i nogle tilfælde, men reelle problemer er kun opstået nogle få gange på en af strækningerne. Det kan ske i morgenmyldretiden, hvor trafikken er meget tæt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079