23948sdkhjf

Kæmpe Scania blokvognstrækker

Første Scania R164 blokvognstrækker til 250 tons vogntogsvægt er leveret til en tysk sværgodsspecialist. Til foråret kommer kæmperne også til Danmark.

Den tyske sværgodsspecialist W. Mayer GmbH & Co. i Zweibrucken blev den første Scania-kunde, der fik leveret en Scania R164 opbygget efter Scanias nye blokvogns-trækker-koncept.

Den nye sværvægter har typebetegnelsen R164 GA8X4/4NC 580. Bag de mange bogstaver og tal gemmer der sig en fireakslet sættevognstrækker med tandemtræk og to styrende foraksler samt V8-motor på 580 HK.

Selv om den nye blokvognstrækker er et højt specialiseret køretøj, er det for langt størstedelens vedkommende opbygget af standardkomponenter fra Scanias brede lastbilprogram. Således er kun ZF-gearkassen og WSK440 momentforstærkeren med integreret retarder samt enkelte andre komponenter hentet hos underleveran-dører med speciale i de allertungeste landevejstransporter.

Laster over 200 tons

Trækkeren har en egen totalvægt på 46 tons fordelt med 30 tons på bogien samt 16 tons på de to foraksler. Den er godkendt til en samlet vogntogsvægt på 250 tons - enten i kombination med en bloksættevogn eller blokpåhængsvogn. Ved maksimal vogntogsvægt får køretøjet således en lasteevne på over 200 tons!

Blandt andre specialiteter på den kraftige Scania blokvognstrækker er en brændstoftank på 1.200 liter, hydraulikolietank på 400 liter samt en specialbygget "træk-og-skub" forkofanger, så Scania'en også kan fungere som trækkende eller skubbende enhed i kombination med andre køretøjer.

W. Mayer GmbH & Co indsætter deres nye Scania R164 til national og international sværgodstransport. Scanias blokvognstrækker-koncept blev præsenteret tidligere i år, og det har tiltrukket sig stor opmærksomhed også i Danmark. De første Scania R164 "sværvægtere" forventes leveret til danske kunder i foråret 2002.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063