23948sdkhjf

Eksportchauffør skræmte tyve bort

Niels Ove Madsen vågnede i sidste uge ved, at et par mistænkelige personer brød døren op ind til hans cirka tre år gamle Scania trækker på en rasteplads i Tyskland. Chaufføren mener, det kun tog få øjeblikke for de tyvagtige at få centrallåsen op.

”Jeg hører til i sværvægtsklassen, men er normalt et fredeligt menneske, men da jeg så de to, som havde åbnet min dør, galede jeg op. Det fik dem til at tage flugten,” fortæller eksportchauffør Niels Ove Madsen.

Chaufføren vågnede natten til fredag ved, at der blev puslet ved låsen i hans nyere Scania trækker med centrallås. Inden han blev rigtig vågen, blev døren åbnet, og lyset blev samtidig tændt i førerhuset.

”Jeg blev noget forundret, da jeg så de to, som var på vej ind i bilen. Tilsyneladende kunne de ikke et ord tysk, men jeg hørte de snakkede sammen på noget, som for mig lød som bulgarsk,” siger Niels Ove Madsen.

Ikke særligt rart

Chaufføren er utryg ved, at det tilsyneladende kun kræver et simpelt stykke værktøj at skaffe sig adgang til hans Scania. Men endnu mere undrer det ham, at han efter indbrudsforsøget med et lignende stykke værktøj kunne reparere låsen igen.

Lastbil Magasinet vil ikke offentligere, hvordan tyvene skaffede sig adgang til førerhuset. Ligesom vi heller ikke vil røbe en alternativ metode, som betyder, at man i løbet af få sekunder kan få centrallåsene op uden brug af værktøj.

Hvad Scania vil gøre ved problemet, det vil informationschefen svare på.

Vælger ofte Scania

Niels Ove Madsen kørte efter indbrudsforsøget videre til næste rasteplads, hvor det tyske politi har kontor.

”Politiet optog rapport. Samtidig sagde en betjent, at han ikke kunne forstå, at vi turde køre i Scania´er med centrallåse, fordi det tyske politis erfaring er, det næsten altid er dem, der er udsat for indbrud,” fortæller chaufføren.

Den påstand er ikke bevist fra anden side, og for god ordens skyld skal det påpeges, at det også er nemt at skaffe sig adgang til Volvo og Mercedes.

Chaufføren har p.t. fri, men han håber, at hans vognmand vil være med at til at sikre hans bil mod indbrud ved at forsyne den med en ekstra lås.

Vi følger op på problemerne med centrallåse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063