23948sdkhjf

FDE/ITD flytter til Sønderborg

Alle aktiviteter samles i ny ejendom, der er købt for 7,65 mio. kr. Med flytningen sparer eksportvognmændene 400.000 kr. årligt i husleje. Ejendommen på Omfartsvejen i Padborg er til salg.

Om senest et år flytter eksportvognmændenes organisation ITD (International Transport Danmark) og datterselskabet FDE med tilsammen 90 medarbejdere fra de to adresser på Omfartsvejen i Padborg og i Frøslevlejren, til Sønderborg.

Her har organisationen købt det hidtidige landbrugscenter på adressen Stenager 2 i Sønderborg. Der er tale om en bygning, som rummer 1.500 kvadratmeter kontor og 180 kvm kælder. Inden FDE/ITD rykker ind, skal der bygges yderligere 5-600 kvm. Hvis behovet opstår, er der mulighed med at udvide med yderligere 1.200 kvm. Prisen for ejendommen er 7,65 mio. kr.

FDE/ITD voksede for flere år siden ud af bygningerne på Omfartsvejen 1 i Padborg. Pladsproblemerne er blevet løst gennem lejemål i Frøslevlejren. Men det er ikke muligt at få yderligere lokaliteter stillet til rådighed i lejren, hvor der endvidere er parkeringsproblemer. Desuden har der i et par år været en del debat om, hvorvidt en moderne organisation hører hjemme i lejren, der som bekendt også fungerer som museum.

Stort areal til salg

Et alternativ ville være at bygge til på Omfartsvejen 1. Men for det første er der problemer med nogle el-ledninger, og desuden forudser adm. direktør Jens Iwer Petersen, at det muligvis kunne blive problematisk at komme af med en kontorejendom på 2.000 kvadratmeter, som er det areal, eksportvognmændenes organisation har brug for.

»Så kunne vi selvfølgelig opføre et helt nyt byggeri. Men det ville koste 24-25 mio. kr., og det ville være uforsvarligt at bygge for så mange penge,« vurderer Jens I. Petersen.

Organisationens ejendom på Omfartsvejen sættes nu til salg. Der hører en del jord til ejendommen, i alt 46.000 kvm.

Jens I. Petersen kan endnu ikke sætte tal på, hvad ejendommen på Omfartsvejen skal koste, men han siger, at man har gjort en fornuftig handel, og at der spares 400.000 kr. årligt i husleje ved at flytte.

Beholder kontor i Padborg

Eksportvognmændene har haft til huse i Padborg siden 1981. Før den tid havde organisationen boet i Kruså siden 1948.

Skal en organisation for eksportvognmænd ikke helst bo ved grænsen?

»Vi opretholder et handelskontor i Padborg, der muligvis får døgnåbent, så medlemmerne stadig kan blive serviceret med fragtbreve, køreskiver og så videre,« siger Jens I. Petersen.

»Men derudover må jeg sige, at det er begrænset, hvor mange medarbejdere, vi har rekrutteret fra Padborg og fra transportbranchen i det hele taget. Det er først og fremmest sprogkyndige medarbejdere, og folk med IT-kendskab, vi har brug for, og dem vil det være lettere at rekruttere i Sønderborg, der har 26.000 indbyggere. Samtidig bliver det lettere at skaffe jobs til ægtefæller.

Direktøren lægger også vægt på, at der om nogle år kommer motorvej til Sønderborg, der desuden har en lufthavn med flere daglige afgange til København. Jens I. Petersen understreger, at organisationen har været meget glad for at bo i Padborg og i Bov kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078