23948sdkhjf

En ordentlig julegave

Den forhøjede vejbenyttelsesafgift er udskudt i nogle måneder. Det betyder, at vognmænd skal have 15 millioner kroner retur

”Der er allerede indbetalt 15 millioner kroner i forhøjet afgift for cirka 8.000 lastbiler. De skal nu have pengene retur. Det er vi godt tilfredse med,” siger ordførende direktør Michael Svane DTL.

Den glædelige melding om, at forhøjelsen af vejbenyttelsesafgiften ikke træder i kraft 1. januar som bebudet, kom fra skatteminister Ole Stavad i fredags. Ministeren kunne i stedet fortælle, at forhøjelsen er udskudt i nogle måneder.

”Grundlaget for vejbenyttelsesafgiften hviler på Eurovignet-aftalen mellem seks lande, og betingelsen for at en forhøjelse kan gennemføres, er, at alle seks lande er med fra starten. Det kunne skatteministeren i fredags meddele, ikke var tilfældet,” forklarer Michael Svane.

Check retur

Hverken Belgien eller Luxembourg kunne nå at gennemføre den nødvendige lovgivning og ratificere den inden årets udgang. De forhøjede satser var ellers aftalt for biler uden Euro-motorer og med Euro 1-motorer.

Mange danske vognmænd har dog indbetalt forhøjelsen på det tilsendte girokort. Det betyder, at Rigspolitiet i samarbejde med Skatteministeriet straks vil tilbagebetale de 15 millioner kroner.

Trods udskydelsen af forhøjelsen opfordrer DTL af praktiske årsager alle vognmænd til at betale de udsendte girokort – også dem der udsendes i denne uge – til lastbiler med afgiftsperiode fra en startdato i februar. DTL lover til gengæld, at den for meget betalte afgift automatisk vil blive sendt retur pr. check.

”De seks lande mødes igen i det nye år, så forhøjelsen kan koordineres i alle lande på én gang. Det forventes derfor, at satserne først træder i kraft om nogle måneder,” siger Michael Svane.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078