23948sdkhjf

Ønske om flere spor på motorveje

Trafikken er steget voldsomt på visse dele af det jysk-fynske motorvejsnet. Derfor bør de mest belastede dele af nettet udvides til tre spor.

Det mener en styregruppe, nedsat af otte amter og 173 kommuner vest for Storebælt. Gruppen fremlagde i går en rapport for trafikminister Jacob Buksti med det formål at få en udvidelse af motorvejene med i hans kommende investeringsplan for statsvejene.

Ifølge rapporten findes de største problemer på motorvejen mellem Odense og Kolding, omkring Kolding og på vejen lige øst for Lillebæltsbroen.

Den største stigning i årsdøgns-trafikken er sket ved Nyborg, hvilket skyldes åbningen af den faste forbindelse over Storebælt. Årsdøgns-trafikken er her steget med 155 procent fra 1989 til 1999, mens stigningen på den resterende del af det fynske motorvejsnet, samt ved Kolding og syd for Århus, er steget med over 100 procent.

Det er bl.a. disse tal, der har fået den jysk-fynske styregruppe til at kræve, at E20 og E45 udvides til tre spor på visse delstrækninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063