23948sdkhjf

Lastbilens bruger får tilskudet

Lovforslag ændret efter pres fra DTL, så miljøtilskud tilfalder lastbilens bruger og ikke f.eks. et leasingselskab.

Skatteminister Ole Stavad har efter pres fra DTL og folketingsmedlem Erik Jacobsen (V) ændret lovforslaget om miljøtilskudet på 10.000 kr. til lastbiler med EURO 3 motorer, så tilskudet går til brugeren og ikke som oprindeligt foreslået til ejeren.

Ændringen sker for at sikre, at tilskuddet – i de tilfælde hvor lastbiler leases – tilfalder vognmanden som bruger og ikke leasingselskabet som ejer af bilen.

Desuden indføjes i loven, at personer, selskaber og lignende, der modtager tilskud til lastbiler, som de på tidspunktet for modtagelsen af tilskud ikke længere råder over, skal

tilbagebetale tilskudet.

Det sker, for at tilskudet ikke tilfalder en vognmand, der ikke længere er bruger af lastbilen og dermed ikke har udgiften ved at forrente og afskrive den meromkostning, der er ved en EURO 3 motor.

Lovforslaget ventes vedtaget på fredag 15. december. Tilskudsordningen skal først formelt godkendes af EU-Kommissionen.

Tilskudene vil derfor tidligst kunne udbetales et par

måneder inde i det nye år, oplyser DTL. Uanset dette vil alle lastbiler, der opfylder EURO 3 normerne, og som allerede er - eller bliver - anskaffet i perioden fra 1. januar 1999 til 1. oktober 2001, være berettiget til tilskudet. Pengene bliver l automatisk sendt til brugeren.

Der er afsat 50 millioner kroner på næste års finanslov til støtte til vognmænd, der køber lastbiler med de nye EURO 3 motorer. Miljøstøtten er med i den del af finanslovsforliget, der blev indgået mellem regeringspartierne og CD.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063