23948sdkhjf

Vognmand snydt af transportrådgiver

Også Lastbil Magasinet gik i fælden hos Winther Management, der nu tilsyneladende er forsvundet fra jordens overflade.

Tidligere på året besluttede vognmand Knud Hansen fra Lyne i Vestjylland, at han ville afvikle sin vognmandsforretning. Han kom i kontakt med transportrådgiver Ole Winther, der lovede, at han hurtigt ville kunne sælge Knud Hansens to år gamle Volvo FH12 eksporttrækker med kørsel.

Knud Hansen skulle blot sende de relevante papirer, en underskrevet aftale samt en check på kr. 3.125 til dækning af Ole Winthers salær. Når materialet - og checken - var modtaget af Winther, ville salgsarbejdet begynde.

»Jeg sendte checken og papirerne den 25. februar, og siden har jeg stort set intet hørt til Ole Winther, som tilsyneladende er forsvundet fra jordens overflade,« siger 58-årige Knud Hansen.

Ringede ikke tilbage

Den nu forhenværende vognmand fortæller, at Ole Winther ikke ringede tilbage og ikke kom med de oplysninger, han havde lovet.

»Men en nat tog jeg fusen på ham. Jeg ringede fra lastbilen, da jeg holdt i Puttgarden. Som sædvanlig tog han ikke telefonen, men han ringede tilbage, og det var tydeligt at høre, at han ikke var klar over, hvem der havde ringet. Da han opdagede, det var mig, kom han med vage forklaringer om, at han også havde gode kontakter i Litauen, hvor han skulle på studieophold en uge senere,« fortæller Knud Hansen.

På det tidspunkt, ca. halvanden måned efter aftalens indgåelse, havde Knud Hansen lugtet lunten, og han satte i stedet bilen med kørsel til salg via en annonce i pressen.

»Det gav resultat med det samme, og det kostede mig kun 500 kr.,« fortæller Knud Hansen, der solgte bil og kørsel med virkning fra 15. maj.

Vil advare andre

Da Knud Hansen ikke mente, at Ole Winther havde opfyldt sin del af aftalen, ville han gerne have salæret på 3.125 kr. retur. Men Winther er som sunket i jorden. Knud Hansen har forgæves forsøgt at komme i kontakt med transportrådgiveren, der drev Winther Management fra adressen Limfjordsvej 42, 2. tv. i Løgstør.

Ifølge Krak’s telefonservice på Internettet eksisterer både Winther og hans telefonnummer stadig på denne adresse. Hos Tele Danmarks oplysning siger man derimod, at der ikke findes noget telefonnummer på adressen. Og sådan lyder det også, når man forsøger at ringe til Ole Winther.

»Jeg har opgivet at få mine penge, for det er jo ikke et beløb, man hyrer en advokat til at inddrive, men jeg vil gerne advare andre mod Ole Winther, som lyder meget charmerende og overbevisende i telefonen,« siger Knud Hansen.

Brohoved i Litauen

På Lastbil Magasinet siger vi tak for advarslen, som desværre kommer lidt for sent. For Ole Winther nåede at indrykke annoncer i bladet for adskillige tusinde kroner, inden vi anede uråd.

Vi har ligesom Knud Hansen forgæves forsøgt at komme i kontakt med Ole Winther igennem det seneste halve år og overvejer nu vores næste skridt i sagen.

I Lastbil Magasinet nummer 3 i år skrev vi om Ole Winthers planer om at etablere et brohoved i de baltiske lande for mindre og mellemstore danske transportvirksomheder, der ikke selv har mulighed for at sende konsulenter derover. Og det lød jo som en udmærket idé, men hverken vi eller Knud Hansen havde forestillet os, at vi skulle være med til at finansiere hans projekt.

»Søg professionel hjælp, hvis du har forretningsmæssige problemer. Undgå de mange fælder!«

Sådan skrev Ole Winther bl.a. i sin annonce i Lastbil Magasinet. Set i bakspejlet må vi erkende, at vi nok skulle have søgt rådgivning hos Winther Management, inden vi lavede forretninger med firmaet, så vi kunne have lært, hvordan vi undgik at gå i deres egne fælder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172