23948sdkhjf

DaimlerChrysler og Caterpillar i global alliance

Caterpillar Inc. og erhvervskøretøjs-divisionen hos DaimlerChrysler AG har etableret en 50/50 global alliance med henblik på udvikling, produktion, markedsføring og distribution af mediumstørrelse motorer, brændstofsystemer og andre motorkomponenter.

Udover samarbejdet omkring en medium-størrelse motor er der tale om et joint venture om brændstofsystemer, der skal udvikle, producere og markedsføre eksisterende og fremtidige brændstofsystemer til kunder og egne moderselskaber.

Salgsvolumen på dette joint venture forventes næsten at tredobles inden for den kommende fem års periode fra et niveau omkring 600 millioner US dollars sammenlagt for begge moderselskaber i år 2000.

Samarbejde om forskning

Aftalen indebærer endvidere et forsknings- og teknikamarbejde på områder som forbrændingsteknologi, elektronik, luftbehandlingssystemer, røgrensning og materialeteknologi. Målsætningen for de to selskaber er at udvikle motorerne i forhold til de forsat stigende kunde- og myndighedskrav i forbindelse med støj- og forureningskontrol.

Yderligere er de to parter blevet enige om, at Caterpillar fortsætter med at levere de store 10-16 liter motorer til Freightliner's lastbiler.

Udgangspunkt for alliancen er, at den udvider de to koncerners muligheder for at betjene verdensmarkedet. Både DaimlerChrysler og Caterpillar understreger, at selskaberne forbliver uafhængige globale leverandører af store dieselmotorer, der således ikke indgår i aftalen.

Omfatter mange fabrikker

Joint venture aktiviteterne omfatter Caterpillar's amerikanske faciliteter i Greenville, South Carolina og i Peterborough i UK. DaimlerChrysler involverer fabrikken i Sao Paulo i Brasilien i aktiviteterne. DaimlerChrysler's fabrik i Mannheim, begge moderselskabernes motorrenoverings-fabrikker og visse dele af Caterpillars faciliteter i Mossville, Illinois i USA og i Gosselies i Belgium vil bidrage som kontrakt producenter til joint venture aktiviteterne.

Joint venture aktiviteterne inden for brændstofsystemer vil omfatte Caterpillar's amerikanske faciliteter i Pontiac, Illinois og i Jefferson og Thomasville, Georgia samt motorrenoverings-fabrikken i Nuevo Laredo i Mexico. DaimlerChrysler's Glatten, Wolfrathausen og Reilingen fabrikker og den amerikanske motorrenoveringsfabrik i Grand Rapids, Michigan vil deltage i joint venture aktiviteterne.

Aftalen er til godkendelse hos de amerikanske og europæiske myndigheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063