23948sdkhjf

Speditører på anklagebænken

I dag klokken ti sidder to speditører for første gang på anklagebænken i Kriminalretten i Fredericia i en omfattende svindelsag med EU-midler.

Politiassessor Bo Hjeds har været på overarbejde inden dagens retsmøde i Fredericia. Her sidder to speditører på anklagebænken tiltalt for medvirken til dokumentfalsk og bedrageri i millionklassen.

De to speditører var ifølge Bo Hjeds i perioden fra 5. november 1994 til 11. august 1995 involveret i et forsvindingsnummer med op mod 34 vognladninger gods.

På den måde blev EU´s kasser snydt for mindst 40 millioner kroner.

Blandet landhandel

Cirka 15 af læssene var tjekkisk smør. Nogenlunde samme antal laster indeholdt t-shirts fra Kina, og resten af godset var 19 millioner cigaretter fra Finland.

Fælles for varerne var, at de blev solgt inden for EU´s grænser, selv om de på papiret var bestemt for tredjelande.

Godt 40 millioner kroner blev på den måde unddraget EU´s kasser i manglende betalt importtold og afgifter.

Ikke hovedmænd

De to, som i dag skal stå over for dommeren, er ikke hovedmænd. Bo Hjeds forklarer, at det tilsyneladende dels er en schweizer og dels et par italienske statsborgere.

Politiassessoren fortæller også, at der ikke er noget, der tyder på, at de to speditører har tjent en hel masse penge ved deres andel af svindelen. Transporterne forgik, mens de to var ansat i et sønderjysk firma og fortsatte efter, at de etablerede deres egnen virksomhed.

Der er i alt afsat ti retsmøder til sagens behandling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11