23948sdkhjf

DTL vil hjælpe Hattesens familie

DTL vil hjælpe økonomisk her og nu. Foreningen vil også gerne være med til at lave et sikkerhedsnet, som kan gå ind og hjælpe familier til forsvundne chauffører, men der skal ikke oprettes en fond, mener bestyrelsen.

»Vi snakkede om det på vort seneste bestyrelsesmøde 14. november, og der var stor velvilje til at gøre noget, så nu har vi sat vores mand til at undersøge, hvordan tingene skal gribes an,« siger DTL´s formand Kaj Nielsen.

Som formanden udtrykker det, er DTL-bestyrelsen bare ikke vild med, at hjælpen til fremtidige berørte familier skal ske gennem en fond, oprettet til formålet.

Den idé blev ellers sendt til både DTL og SiD fra bestyrelsen i Bagsmækken, som er en landsdækkende forening for chaufførkoner.

Formanden for Bagsmækken, Bente Madsen har i en skriftlig henvendelse til de to organisationer foreslået, at både arbejdsgivere og arbejdstagere skyder penge i en fond, som i en periode kan være økonomisk sikkerhedsnet for familier, der kommer til at stå i samme situation som Ib Hattesens pårørende.

Med i forsikringen

»Der er ikke stemning for at oprette en fond. I stedet for vil vi undersøge, om vi kan lave det sådan, at syge- og retshjælpsforsikringen udvides til også at dække de tilfælde, hvor en chauffør forsvinder. Som tingene er nu, er der et hul. Det er klart, at det skal lukkes,« mener Kaj Nielsen.

I DTL´s bestyrelse er der også stor forståelse for den vanskelige situation, som Ib Hattesens familie står i.

»Vi er faktisk indstillet på at give en hjælpende hånd økonomisk. Vi skal bare have afklaret, hvordan vi skal gøre det,« siger Kaj Nielsen.

Bagsmækkens forslag om en hjælpefond kan læses i hele sin ordlyd på Lastbil Magasinets hjemmeside 9. november 2000.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048