23948sdkhjf

Ny lastbil på vej til Danmark

Straks efter det kommende årsskifte bliver de japanske Isuzu lastbiler introduceret på det danske marked. I første omgang kommer den nye N-serie, der består af lette lastbiler i segmentet fra 3,5 til 7,5 tons.

Det er virksomheden International Motors LTD i England, som står bag initiativet om at markedsføre de japanske lastbiler i Danmark. Salget til det danske marked skal styres gennem et svensk datterselskab i Helsingborg.

Udover Sverige og Storbritannien har International Motors datterselskaber i Frankrig, Norge, Finland og de baltiske lande. Indtil videre er der etableret et netværk på 400 forhandlere i de nævnte lande.

Med en årsomsætning i 1999 på omkring 4,2 milliarder danske kroner er det engelske moderselskab en af Storbritanniens største, mest succesrige og hurtigst voksende private virksomheder. Igennem det seneste halve års tid er der fra det svenske datterselskabs side brugt store ressourcer.

Mange vil være forhandler

»Vi har fået henvendelser fra 16 interesserede forhandlere i Danmark, hvor vi i første omgang kun ønsker at etablere syv eller otte forhandlere. Til gengæld skal disse være placeret så langt fra hinanden, at der blive tale om et landsdækkende netværk af professionelle forhandlere. Der vil dog ikke blive iværksat salgsaktiviteter i Danmark, før forhandlerne er klar til at tilbyde kunderne optimal service vedrørende reparation og vedligeholdelse samt almen service af vores produkter,« fastslår Steve Harris, eftermarkedschef for International Motors.

Fire grundmodeller

Hidtil har såvel det danske som det øvrige skandinaviske marked for lastbiler i det lette segment været domineret af europæiske producenter. Det har International Motors tænkt sig at ændre drastisk på med Isuzus nye N serie.
Serien består af fire grundmodeller, der fremstilles i 16 forskellige udgaver, med totalvægte fra 3,5 til 7,5 tons.

Undertegnede har prøvekørt den største af de Isuzu modeller, der kommer til Danmark. Læs om prøvekørslen i Lastbil Magasinets decemberudgave, der udkommer i slutningen af næste uge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062