23948sdkhjf

Ny lastvognsforhandler

Dania Truck er navnet på en ny lastvognsforretning, der netop har set dagens lys i Padborg.

Onsdag den 15. november åbnede Esben Lorenzen forretningen Dania Truck på Hermesvej 9 i Padborg, i øvrigt som nabo til den autoriserede Scania forhandler Diesel-Gården.

Esben Lorenzen er et kendt navn i den sønderjyske transportbranche, idet han har været tilknyttet Danway i Rødekro i 15 år, senest som direktør. Han fratrådte 1. november.

Danway sælger bl.a. reservedele, tilbehør og materiel til transportbranchen, såvel nyt som brugt.

»Mens jeg var hos Danway, nåede jeg at sælge 6.800 enheder til 71 forskellige lande,« fortæller Esben Lorenzen.

Alle mærker

Esben Lorenzen oplyser, at Dania Truck vil forhandle brugte lastbiler af alle mærker.

»Jeg vil opkøbe bilerne i Danmark, Norge og Tyskland og sælge dem videre til tredjelande, ligesom jeg også har gjort hos Danway,« siger Esben Lorenzen, der vurderer, at de interessante markeder for tiden er Spanien og Portugal samt Nær-, Mellem- og Fjernøsten.

»Desuden er det russiske marked åbnet igen, og jeg har også gang i noget i Albanien,« fortæller den sønderjyske forretningsmand, der fylder 40 til januar.

Udover brugte lastbiler vil han også sælge trailere og andet transportmateriel samt entreprenørmaskiner.

Stadig medejer af Danway

Om årsagen til, at han forlod Danway, oplyser Esben Lorenzen:

»Jeg ejer stadig 20 % af aktierne i firmaet, men kom i mindretal i forhold til hovedaktionæren ITC. Vi forhandlede om, at jeg og min nære medarbejder Ole Random Nielsen skulle overtage Danways bygninger i Rødekro. Da vi ikke kunne blive enige om betingelserne, valgte Ole Random og jeg at forlade firmaet.«

Ole Random Nielsen er tiltrådt en stilling som salgschef hos TIP Trailer i Padborg.

Også Esben Lorenzens hustru Pia har forladt Danway og skal nu hjælpe til i Dania Truck.

»Det har givet lidt forvirring, fordi det stadig er en Pia, der tager telefonen hos Danway. Men det er altså ikke min kone,« understreger Esben Lorenzen.

Danway blev etableret i 1973 af Esben Lorenzens far, Hans Lorenzen. Senere drev Esbens bror, Bjarne firmaet videre, og han ejede det indtil for 5-6 år siden. I dag er en tredje bror, Torkild Lorenzen chef for Danway.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11