23948sdkhjf

Det er ikke kollegernes skyld

Læserbrev fra selvkørende vognmand i anledning af udtalelser fra en storvognmand.

Selvkørende vognmand Carsten Thomsen, Vester Hornum har sendt os dette debatindlæg:

Så er den der igen!

En storvognmand får økonomiske problemer, og hvad gør han så?

Jo, han står frem i dagspressen, i det her tilfælde TV 2 Nord, hvor han giver den høje dieselpris og - ikke mindst - de selvkørende vognmænd skylden for hans økonomiske situation. Hvilken dårlig undskyldning for - måske - hans egen manglende evne til at være storvognmand.

Jeg er ejer af én bil, hvor jeg selv sidder bag rattet, har hus, børn, personbil, og dermed det man kalder almindelig husførelse. Det kræver da også penge ud af min forretning, for jeg får da ikke købmandsvarer, privatbil og kreditforeningslån billigere end alle andre, bare fordi jeg er en lille selvkørende vognmand.

Der findes dog den forskel på vognmanden med 50-100 biler og mig, at jeg sikkert ikke får den store rabat på indkøb af bil, diesel, dæk, reservedele o.s.v., som han gør. Skulle det ske, at han ikke får større rabat på førnævnte end mig, så er han vel generelt for dårlig til at forhandle, og dermed måske også for dårlig til andre ting.

Om at stå sammen

Her i år er der blevet afholdt et par stormøder angående den høje dieselpris, og her er jeg vidende om, at det generelt var de små vognmænd, der var klar til at stå sammen og aktionere. Det kneb mere med de store vognmænd, inklusive DTL.

Jeg husker, at en større vognmand for et par år siden udtalte sig til Lastbil Magasinet på denne måde:

»De små vognmænd skulle hellere bruge weekenden på kontoret for at efterkalkulere deres fragtpriser, i stedet for at gå og vaske bil.«

Denne vognmand er det senere gået dårligt, og uden at være skadefro, kan man næsten ikke undgå at tænke, at han måske skulle have vasket bil, og kørt en tur selv, fremfor at føre sig frem på denne vis.

Ikke kollegernes skyld

Jeg har selv haft en bil med chauffør og skal ærligt erkende, at det ikke var nogen guldgruppe, men i stedet for at udvide med mere og flere tvivlsomme forretninger, valgte jeg at afhænde denne bil.

Vi kan alle komme ud i økonomisk uføre, jeg selv inklusive, men én ting er sikkert: Jeg vil ikke drømme om at give mine kolleger skylden for dette.

Kære storvognmænd/kolleger? Hvis der er økonomiske problemer, så prøv at vende blikket mod jer selv og ikke mod os små selvkørende, for der vil altid være en forskel, og det er ligegyldigt, om man er vognmand, tømrer, murer o.s.v.

Husk også på en anden ting: Det hjælper ikke at have mange biler og køre mange kilometer, hvis der er et lille underskud pr. kilometer, så er det i hvert tilfælde skønnere kun at have én bil og køre så få kilometer som muligt.

Volumen kan være en god ting, men ikke hvis det viser sig som en sygdom.

Vognmand
Carsten Thomsen
Vester Hornumvej 48
9640 Farsø

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094