23948sdkhjf

Vognmænd ligestilles med chauffører

Selvstændige vognmænd bliver fremover ligestillet med ansatte chauffører, når der beregnes skattefri rejsegodtgørelse. Og der skelnes ikke længere mellem ind- og udenlandske rejser.

Det fremgår af et nyt lovforslag, som skatteminister Ole Stavad har fremsat.

Lovforslaget ændrer ligningsloven, så selvstændigt erhvervsdrivende også ved rejser i Danmark skal kunne foretage fradrag med den standardsats, der gælder for rejsegodtgørelse/rejsefradrag til lønmodtagere i samme erhverv.

Forslaget er et resultat af de mange drøftelser, som DTL har haft med skatteministeriet, hvor DTL har peget på, at der er uligheder i de nuværende regler.

Hidtil har selvkørende vognmænd ikke kunnet opnå samme fradrag for kørslen i Danmark som en ansat chauffør på nøjagtig den samme rejse.

Det anslås, at det nye lovforslag kommer til at koste statskassen cirka 20 millioner kroner, hvoraf en væsentlig del vedrører vognmændene.

Gælder først fra 2001

Ændringen vil først gælde fra og med skatteåret 2001. DTL har derfor valgt at indbringe en konkret afgørelse fra Ligningsrådets vedrørende en vognmands fradrag i

skatteåret 1997 for Landsskatteretten.

Ligningsrådets afgørelse betyder nemlig, at selvstændige vognmænd efter de nugældende regler kun kan få fradrag for kørslen i udlandet, og dermed ikke for hele eksportturen. Det er DTLs opfattelse, at fradraget skal gælde hele eksportturen - også den del af turen, der foregår i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063