23948sdkhjf

Kendt firma lukker

Mogens Christensen Transport i Odense overlevede ikke betalingsstandsningen. Bygninger og biler er nu sat til salg.

Det lykkedes ikke for det kendte fynske transportfirma, Mogens Christensen Transport ApS i Odense at klare skærene.

Efter at have været i frivillig betalingsstandsning siden den 6. september er det nu besluttet at lukke firmaet.

Bygningerne på Petersmindevej i Odense er sammen med de 30 lastbiler sat til salg. Salget er i fuld gang, og indtil videre har Eventyrbilerne i Rolfsted på Østfyn købt tre kranbiler samt Mogens Christensen Transports telefonnummer og hjemmeside på Internettet. Bilernes chauffører følger med til det nye firma, ligesom direktør Grete Christensen skal være behjælpelig i en periode.

Til salg for 4 mio. kr.

Mogens Christensen Transports bygninger på Petersmindevej ligger tæt på Odense centrum og centralt i forhold til ringveje med tilkørsel til motorvejen. Der er tale om en 8.400 kvadratmeter grund med 740 kvm bygninger. Heraf er 500 kvm værksted med fire gennemgående vognbaner. Ejendommen er sat til salg for knap fire millioner kroner.

Firmaet trådte i betalingsstandsning i september efter at det seneste regnskab, der blev afsluttet 30. juni, viste et underskud på ca. tre millioner kroner, mens egenkapitalen var reduceret til omkring to millioner.

Også forrige regnskabsår gav et underskud, dengang på 479.000 kr., men egenkapitalen var da stadig 4,6 mio. kr. Tallene for de seneste år viser, at det er gået op og ned for virksomheden.

»Men det egentlige problem er den daglige drift, hvor der tabes penge hver eneste dag, fordi kunderne ikke vil betale de øgede omkostninger, som vognmanden har haft, ikke mindst til olie,« sagde tilsynsførende advokat Ib Thrane til Lastbil Magasinet i forbindelse med betalingsstandsningen.

Hak i tuden

Mogens Christensen startede sin vognmandsforretning i 1961, og for blot få år siden var firmaet Fyns absolut største vognmandsforretning med 75 biler.

Men så kom der et par ordentlige hak i tuden i 90’erne efter 30 gode år. Først lukkede FDB sit centrallager i Odense, hvorved Mogens Christensen mistede ca. 40 procent af sin omsætning. Herefter snuppede Frode Laursen kørslen for bryggeriet Albani, hvor Mogens Christensen havde 12 biler kørende på kontrakt.

Senest er det Danisco, der er i færd med at skære ned på Fyn, og her har Mogens Christensen haft 5-6 biler beskæftiget.

31-årige Grete Christensen efterfulgte sin far i direktørstolen for tre år siden. 73-årige Mogens Christensen var til det sidste formand for bestyrelsen. Den kendte vognmand har desuden været aktiv i organisationsarbejde i over 35 år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078