23948sdkhjf

SiD vil sikre Ib Hattesens medlemskab

Transportgruppen arbejder på, at den forsvundne eksportchauffør ikke mister sine fagforeningsmæssige rettigheder, mens han er forsvundet.

»Ib Hattesens kone kan ikke gå og betale mandens fagforeningskontingent, så vi vil forsøge at sikre, at han ikke taber sine rettigheder og sit medlemskab af fagforeningen, indtil det er afklaret, hvad der er sket med ham,« siger forretningsfører i SiD´s Transportgruppe, Peer Vestergaard, København.

Transportgruppen gik ind i det arbejde efter en henvendelse fra formanden for SiD-afdelingen Helle. Det er der, Ib Hattesen står på medlemslisten.

At Transportgruppen vil gøre alt, hvad der er muligt ved sagen, skal ikke mindst ses i lyset af, at Ib Hattesens familie døjer med økonomien, efter at familiefaderen forsvandt under en tur til Polen sidst i september.

Hvordan SiD kan sikre medlemskabet, uden at hustruen betaler kontingentet, er endnu ikke afgjort, men Peer Vestergaard håber på, at der findes en løsning snarest muligt.

Fortvivlet situation

Da Ib Hattesen forsvandt nær Poznan, blev hans lønudbetaling fra arbejdsgiveren, vognmand Jan Funder, Hvidovre, indstillet.

»Det skyldes, at der er en fortvivlet passus i eksportchaufførernes overenskomst, som siger, at hvis chaufføren stopper, inden han er færdig med den igangværende tur, så stopper lønudbetalingen også,« forklarer Peer Vestergaard.

Udover at forsøge at klare Ib Hattesens kontingent har Transportgruppen ikke nogen mulighed for at hjælpe Marianne Petersen økonomisk.

Det finder forretningsføreren er beklageligt, dels for familien Hattesen, men dels også for andre familier til eksportchauffører, som eventuelt kommer til at stå i en lignende situation i fremtiden.

Derfor ser Peer Vestergaard også med stor velvilje på et forslag, som er tilsendt både SiD Transportgruppe og DTL fra Bagsmækken, som er en landsklub for chaufførkoner.

»Forslaget går ud på, at vi i Transportgruppen og DTL sætter os sammen og opretter en pulje eller fond til at støtte i den slags situationer,« siger Peer Vestergaard.

Læs forslagets ordlyd i artiklen: »Forslag om fond til chaufførfamilier«.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062