23948sdkhjf

Kaj Nielsen: En grå og trist dag

Det danske nej til Euro’en gør det sværere for de danske vognmænd. Men det påvirker ikke forhandlingerne med skatte- og trafikministeren, siger DTL’s formand her til morgen.

»Nej’et i går kommer ikke til at påvirke forhandlingerne med skatteministeren om lettelser til erhvervet. Det var Ole Stavad og jeg enige om før afstemningen. Vi er to ja-sigere, der ikke fik vores vilje.«

Sådan siger en lidt nedtrykt DTL-formand til Lastbil Magasinet her til morgen - efter en lang dag, hvor Kaj Nielsen var valgtilforordnet i hjemkommunen Langeskov, hvor han er konservativ viceborgmester.

»Et ja havde helt sikkert gjort det lettere at være vognmand, og jeg tror også, at de fleste af vores medlemmer har stemt ja,« siger formanden.

»Selv om der i går aftes blev talt om at fortsætte fastkrone-politikken, så har eksportvognmændene hele tiden kursrisikoen hængende over hovedet. Nej’et betyder øgede udgifter, som vi ikke kan vælte over på kunderne, og slet ikke på de udenlandske. Det vil give os dårlige vilkår sammenlignet med vores konkurrenter i udlandet.«

Kaj Nielsen frygter, at nej’et kan give en negativ psykologisk effekt hos vognmændenes kunder i form af nedsat aktivitet.

»Det er klart, at pessimismen vil brede sig. Men der går nok et stykke tid, før det slår igennem. Sådan ville det også have været ved et ja,« mener DTL-formanden, som kalder dagen i dag for “grå og trist”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063