23948sdkhjf

Bøje overtager fragtfirma

Firmaet Jørgen Bøje i Horsens overtager 1. november et af Østjyllands kendte fragtfirmaer, Horsens Autotransport ApS, der driver fragtruten Vejle-Horsens-Hobro-Aalborg.

Det er vognmand Jørgen Bøjes to børn, Liselotte og Ivan, som fremover skal drive Horsens Autotransport Bøje ApS, der bliver det nye firmanavn.

»Jeg står stadig som ansvarlig leder, men trækker mig løbende tilbage. Liselotte skal styre bilerne, og Ivan skal arbejde i marken,« siger Jørgen Bøje til Lastbil Magasinet.

Med i handelen følger otte forvogne, syv anhængere og en varebil. Elleve chauffører følger med over i det nye firma, og Jørgen Bøje har også overtaget garageanlægget på Vejlevej i Horsens. Men det bliver revet ned, for det ligger midt i et villakvarter.

»Det er ikke det rette sted at have lastbiler, så vi flytter hele forretningen til Bodøvej, hvor vi har beholdt bygninger og værksted fra vores tidligere forretning.«

Jørgen Bøje solgte tidligere på året sin mere end 40 år gamle forretning med 11 biler til genboen på Bodøvej, OM Transport A/S. Forretningen beskæftigede sig især med mere specielle opgaver, f.eks. maskintransporter, kørsel med bygggeelementer og anden krankørsel.

Gammelt familiefirma

Horsens Autotransport ApS er et 50 år gammelt familiefirma. Det blev startet i 1950 af Aksel Sørensen, og ved hans død i 1969 blev firmaet videreført af sønnerne Karl, Richard og Erik.

Tidligere gik Horsens Autotransports rute også til Kolding, men Karl Sørensen oplyser, at denne del af ruten blev solgt fra for et års tid siden.

71-årige Karl Sørensen er den ældste af de tre brødre. Richard Sørensen er to år yngre, mens Erik Sørensen på 61 er yngst.

»Vi er alle tre stadig med i firmaet, men nu vil vi nyde vores otium,« fortæller Karl Sørensen. »Ingen i næste generation har haft interesse i at komme med i firmaet, så det er godt, at Jørgen Bøjes børn har lyst til at drive det videre.«

»For det er en god rute,« tilføjer han.

Dispensation

Horsens Autotransport har altid ligget på den nuværende adresse på Vejlevej. Da firmaet blev etableret i 1950, var der åbne marker til alle sider, men i dag er det et villakvarter.

»Vi har haft dispensation til at drive vognmandsforretning på adressen, men det ville en ny ejer ikke kunne få,« siger Karl Sørensen, der dog tilføjer, at man aldrig har haft problemer med naboerne.

Når bygningerne på Vejlevej er revet ned, vil Jørgen Bøje opføre huse på grunden. Vognmanden, der privat bor i Juelsminde, har fået smag for at være bygherre, efter han tidligere på året opførte og solgte en række huse med en attraktiv beliggenhed direkte ved lystbådehavnen i Juelsminde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111