23948sdkhjf

Stadig aktioner flere steder i Europa

Stor demonstration i Berlin i går. Også aktioner i Spanien og Grækenland.

Omkring 7.000 lastbiler og busser deltog i går i en kør-langsomt aktion i Berlin. De mange køretøjer kom fra hele Tyskland og bevægede sig i stjernekørsel i retning mod Brandenburger Tor i Berlin. Aktionen skabte trafikale problemer, men forløb fredeligt, ifølge politiet.

Formålet med aktionen var at aflevere en protest mod de stigende dieselpriser og regeringens afgifter til Forbundsdagens formand.

Den tyske trafikminister luftede i går muligheden for, at han vil se på, om det er muligt at hjælpe de ramte transportører ved at lempe på diverse gebyrer.

I dag aktioneres der bl.a. i Kiel og Dresden.

Ferske fisk afvises

I Spanien demonstreres der, ifølge ITD, fortsat af spanske fiskere, der nægter franske biler med fersk fisk at køre ind i Spanien. Det kan ikke afvises, at dette vil medføre problemer for den øvrige trafik.

De spanske vognmandsorganisationer har forhandlet med regeringen hele natten for at nå frem til en acceptabel aftale. Forslaget drøftes nu i organisationernes bagland. Kan resultatet ikke accepteres, er der fare for nye aktioner fra mandag den 2. oktober 2000.

Græske blokader

I Grækenland har forhandlingerne mellem vognmandsorganisationerne og regeringen, ifølge Den Danske Ambassade i Athen, ført til, at vognmændenes organisationer har lovet ikke at ville aktionere.

Ifølge ITD er dette løfte dog ikke helt blevet indfriet, da der meldes om blokader af visse grænseovergange, indkørslerne til Patras (dog ikke havnen) og Igomenitsa havn. I går var der blokader af vejnettet omkring Thessaloniki, Katarini og Patras. Der meldes om mangel på brændstof. Hårdest ramt er regionen omkring byen Ioannina, samt øen Kreta.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079