23948sdkhjf

To fragtfirmaer bliver til ét

C. Schmidt & Søn i Herning har overtaget Brdr. Skov. med 17 biler.

C. Schmidt & Søn A/S i Herning har overtaget Brdr. Skov A/S, ligeledes Herning. Begge firmaer har i mange år været beskæftiget med bl.a. fragtkørsel.

Med i handelen er 17 biler, og 18 medarbejdere er fulgt med over til C. Schmidt & Søn, der dermed råder over 49 biler og knap 70 medarbejdere.

De to firmaer supplerer hinanden godt. Brdr. Skov har i mange år drevet fragtruter tværs over Jylland langs hovedvej 15 til Ringkøbing med udgangspunkt fra Århus. C. Schmidt & Søn kører hver dag bl.a. fra Midtjylland til Sjælland og Lolland-Falster, samt på andre ruter inden for Danske Fragtmænd.

Om baggrunden for handelen siger indehaveren af C. Schmidt & Søn, Thomas Schmidt:

»Vi har handlet før, idet vi for nogle år siden overtog fragtruten Herning-Odense fra Brdr. Skov. Siden har jeg med mellemrum spurgt Poul Erik Skov, om vi ikke også skulle overtage resten af forretningen. Og nu har han så valgt at trappe ned og nyde livet,« fortæller Thomas Schmidt.

På fisketur

Da vi fanger Poul Erik Skov på hans mobiltelefon, er han i fuld gang med at slappe af, idet han er på fisketur.

»Det er rigtigt, at formålet med at sælge har været at trappe ned. Jeg har lidt jord ned til åen, hvor jeg kan fiske. Og så har jeg en række andre hobbies, bl.a. er jeg radioamatør med licens fra P&T,« fortæller Poul Erik Skov.

Han er tredje generation i familiefirmaet, der blev startet af hans bedstefar i 1926. Poul Erik Skov har ikke selv nogen børn til at føre firmaet videre, og derfor var det vigtigste for ham, at forretningen og arbejdspladserne blev i Herning.

Parat til deltidsjob

»Vi har fået det afviklet på en dejlig måde,« siger den nu forhenværende vognmand. Han er kun 54 år og erkender, at det er lidt tidligt at forlade arbejdsmarkedet.

»Når vi er helt færdige med at rydde op, vil jeg da heller ikke afvise, at jeg kunne være interesseret i et deltidsjob,« siger Poul Erik Skov.

Biler og medarbejdere er flyttet med til C. Schmidt & Søn’s domicil på Lillelundvej i Herning. Brdr. Skovs bygninger på Sandagervej ejes fortsat af Poul Erik Skov, og de er nu lejet ud.

Flytteplaner

Thomas Schmidt, der ligesom Poul Erik Skov er 54 år, er anden generation i familiefirmaet, som blev startet i 1947 i Helsinge på Sjælland af hans far, Carl Schmidt.

I begyndelsen af 50’erne overtog Carl Schmidt en fragtrute mellem København og en række midtjyske byer, og det endte med, at firmaet flyttede til Herning.

Thomas Schmidt kom med i firmaet i 1970, og næste generation står parat i kulissen.

Overtagelsen af Brdr. Skov, og de øgede godsmængder som følge af Danske Fragtmænds køb af DSB Gods, har ført til, at C. Schmidt & Søn skal bruge mere plads. Da man desuden har støjproblemer på den nuværende adresse, vil firmaet sandsynligvis være at finde i den nyetablerede HI-Parken mellem Hammerum og Ikast, når motorvejen tæt på området åbner om to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062