23948sdkhjf

DAF lancerer ny CF serie

På IAA messen i Frankfurt har DAF verdenspremiere på en total fornyelse af CF serien, der blev introduceret første gang i 1992/1993.

Fornyelserne er så omfattende, at der faktisk er tale om helt nye produkter.

Nydesignede førerhuse med stærke familierelationer til storebror XF, nyt lettere chassis, moderne tekniske fortrin som Euro 3 motorer samt EBS skivebremser på alle hjul - det er nogle af de mest markante fremskridt, som kendetegner den nye CF serie.

De første synsindtryk af de nye CF biler afslører elegante førerhuse med bløde former, som designerne ikke har løbet ret langt efter. Tværtimod stammer både det ydre og det indre look utvivlsomt fra hovedmenuen i det computerprogram, som dannede basis for udviklingen af XF serien.

Tre førerhusmodeller

De mest slående eksempler på ligheder mellem CF og XF er frontgitter og førerhusinteriør. Således udstråler interiør og instrumentering nogenlunde samme kvalitet, hygge og komfort, som har medvirket til at gøre XF populær blandt chauffører.

Den nye CF serie vil blive markedsført med tre førerhusmodeller. Udover en normal kort model er der valgmulighed for en model med standard sovekabine og en Space Cab model med ekstra højt tag.

Tre motorstørrelser

Trækkraften er dækket ind af tre forskellige motorstørrelser med effekter, der strækker sig fra 185 hk i den mindste CF65 til 428 hk i den tungeste CF85.

Til CF65 versionerne har Paccar og Cummins udviklet en ny 5,9 liter stor 6-cylindret Common Rail motor.

Modsat er CF75 og CF85 versionerne monteret med respektive 9,2 og 12,6 liters 6-ylindrede DAF motorer med elektronisk kontrolleret UPEC indsprøjtningssystem.

Endelig skivebremser

Verdenspremieren på den nye CF serie afslører også, at DAF - som den sidste af de syv vesteuropæiske lastbilproducenter - har forladt den nostalgiske holdning til tromlebremser på tunge lastbiler.

Hele CF serien er monteret med ventilerede skivebremser på alle hjul. I den sammenhæng er skivebremserne på CF75 og CF85 modellerne endda suppleret med elektronisk styring (EBS).

Desværre er der ingen meldinger om, hvornår DAF vil montere EBS-skivebremser på XF serien.

Klar næste år

Produktionen af den nye CF serie starter i løbet af næste års første måneder. I første omgang bliver der udelukkende tale om 4x2 biler.

Næste skridt på vejen er 6x2 versioner, der forventes at gå i produktion i løbet af efteråret.

Tredje og sidste skridt, produktion af tandembiler i 6x4 og 8x4 modeller, påbegyndes ikke før starten af 2002.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063