23948sdkhjf

Kaj Nielsen taler med Stavad

Der har ikke været aftalt et egentligt møde mellem DTL's formand og skatteministeren, men både Kaj Nielsen og direktør Michael Svane har løbende drøftelser med Stavad i disse dage. Ifølge DTL er forhandlingerne inde i en afgørende fase. Informationschef Poul Rudolf har været til "kammeratlig samtale" hos DTL's direktør efter negativ omtale i dagspressen.

Mens bølgerne går højt blandt de menige vognmænd, forhandles der på livet løs mellem embedsmændene i skatteministeriet og ledelsen i DTL. Og ifølge DTL er forhandlingerne inde i en afgørende fase.

»Vi kan ikke sidde og forhandle for åben skærm, og derfor er mørklægningsgardinerne trukket ned,« siger Michael Svane til Lastbil Magasinet her i formiddag. »Men jeg kan sige, at både Kaj Nielsen og jeg taler med Ole Stavad. Og jeg synes, at medlemmerne skal bedømme ledelsen på de resultater, der kommer, i stedet for at lave pindehuggeri om ord.«

Telefaxen fra Stavad

Flere vognmænd har her til morgen offentligt forlangt, at DTL's ledelse træder tilbage. Baggrunden er, at formand Kaj Nielsen på stormødet i Fredericia i lørdags sagde, at han skulle mødes med skatteministeren i dag. Men i skatteministeriet kender man ikke noget til et møde med DTL's formand torsdag.

Baggrunden for Kaj Nielsens udtalelse er sandsynligvis en telefax, som skatteministeren sendte til Kaj Nielsen torsdag i forrige uge. Her skriver Ole Stavad bl.a.: »Derudover vil jeg gerne give tilsagn om selv at deltage i løbende drøftelser, hvis der er behov for det.«

Næste dag kunne man læse følgende på DTL's hjemmeside: »Skatteminister Ole Stavad vil selv deltage i næste uges drøftelser med DTL.«

Og her er det så, at Kaj Nielsen muligvis har forvekslet »løbende drøftelser« med »møde«. På mødet i Fredericia kunne formanden fortælle de 1400 forsamlede vognmænd, at han skulle mødes med skatteministeren i dag torsdag.

Taler med ministeren

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kaj Nielsen i dag, men direktør Michael Svane siger:

»Kaj Nielsen har drøftelser med Ole Stavad. Umiddelbart efter mødet i Fredericia talte de sammen i mobiltelefon, og både Kaj og jeg taler med Stavad Løbende. Men de egentlige møder foregår på embedsmandsplan, og så snart vi er klar, bliver det sparket op til ministeren og bestyrelsen.«

Hvornår sker det?

»Jeg vil ikke sige noget konkret tidspunkt, for hvis det bliver overskredet, bliver vi jo bare hængt op på det,« siger DTL's direktør.

Rudolfs historie

Ifølge Jydske Vestkysten torsdag forsøgte DTL's informationschef Poul Rudolf i går at "plante" en historie hos avisen om, at en af de kritiske vognmænd, der har meldt sig ud, Bo Dumstrei, Løgumkloster selv skulle have meget fordelagtig kørsel, bl. a. med olie, og at han derfor burde holde sig i ro.

Episoden er ifølge Michael Svane blevet klaret internt ved, at han har haft Poul Rudolf til »en kammeratlig samtale«.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063