23948sdkhjf

Møde mellem trafikministre

Trafikminister Jacob Buksti har i dag haft et møde med sin franske kollega, hvor den aktuelle situation for de europæiske vognmænd blev drøftet. Også spørgsmålet om udflagning blev berørt.

Trafikminister Jacob Buksti har i dag været vært for et besøg af den franske trafikminister Jean-Claude Gayssot, der i dette halvår er formand for rådet af transportministre i EU.

Drøftelserne var koncentreret om udveksling af synspunkter på den aktuelle situation for den europæiske vejtransport forud for det ekstraordinære rådsmøde den 20. september 2000, der vedrører betydningen af situationen på oliemarkedet for EU's transportpolitik.

Aktioner gav fokus

Ministrene var enige om, at det er vigtigt, at situationen hurtigst muligt normaliseres. Men samtidig har

aktionerne sat fokus på en række problemer inden for den europæiske vejgodstransport, som det franske

formandskab har taget op. Det drejer sig om regler for chaufførernes arbejdstid, køre-hviletid, ansættelsesvilkår, uddannelsesforhold samt kontrollen med, at gældende regler inden for vejgodstransporten overholdes.

De grundlæggende vilkår for vognmandserhvervet er fastlagt i

EU-bestemmelser, og derfor er der behov for at tilpasse reglerne for at sikre fair konkurrencevilkår for erhvervet, således at det indre marked for vejgodstransport kan fungere bedst muligt. Det er samtidig vigtigt, at reglerne fremmer færdselssikkerheden, siger de to ministre.

Udflagning

»Jeg kan konstatere, at der er en betydelig grad af sammenfald mellem det franske formandskabs bestræbelser for på EU-plan at få gjort noget ved en række grundlæggende problemer i den europæiske vejgodstransport og de danske tanker på dette område,« udtaler trafikminister Jacob Buksti.

»I den sammenhæng havde jeg lejlighed til også at rejse de problemer, der knytter sig til udflagning af vognmandsvirksomheder over for Jean-Claude Gayssot. Denne var enig i, at dette spørgsmål også må indgå i de igangværende drøftelser om bedre kontrol med overholdelse af gældende regler for adgang til vognmandserhvervet,« siger

Jacob Buksti, der på mødet overrakte en dansk note om udflagning af godskørselsvirksomheder til den franske trafikminister.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063