23948sdkhjf

De største firmaer er mest optimistiske

Over halvdelen af transportfirmaerne i Trekantområdet forventer større omsætning og bedre resultat i løbet af de næste to år, viser en ny undersøgelse. Optimismen trives især hos de større firmaer.

De største transportfirmaer ser generelt mere positivt på fremtiden end deres mindre kolleger.

Sådan er det i hvert fald i Trekantområdet, fremgår det af en undersøgelse, som Trekantområdets Transport Forum netop har offentliggjort.

Undersøgelsen omfatter 200 transportvirksomheder i Trekantområdet. Der er tale om transport i bred forstand, men langt hovedparten af virksomhederne er vognmands- eller speditionsforretninger.

Flertal tror på stigning

De deltagende virksomheder er blevet spurgt om deres forventninger i de næste to år til hhv. omsætning og økonomisk resultat. 54 % forventer stigende omsætning, 44 % regner med uændret omsætning, mens 2 % budgetterer med et fald. Med hensyn til det økonomiske resultat er de samme tal hhv. 53 %, 37 % og 10 %.

Ser man på virksomhedernes størrelse, så forventer 43,8 % af firmaer med under ti ansatte omsætningsfremgang, mens kun 37,5 % af den samme gruppe regner med at tjene flere penge.

Virksomheder med 10-50 ansatte er mere optimistiske. 56 % regner med større omsætning, mens hele 60 % går ud fra, at det økonomiske resultat bliver bedre inden for de næste to år.

De store er optimister

I gruppen med 50-100 ansatte regner tre ud af fire med stigende omsætning, mens hver anden forventer at tjene flere penge. Omvendt forholder det sig med de helt store firmaer med over 100 ansatte. Her regner 60 % med stigende omsætning, mens hele 75 % forventer et forbedret økonomisk resultat.

Ingen af de meget store firmaer regner med et fald i resultatet. Det gør derimod hele 25 % af firmaerne med 50-99 ansatte. I gruppen med 10-50 medarbejdere går 12 % ud fra, at de kommer til at tjene færre penge.

For de små med under ti medarbejdere går 6 % ud fra et faldende resultat, mens hele 56 % forventer, at de kan bjærge et uændret resultat i land.

Nogle forsvinder

Virksomhederne er også blevet bedt om at give et bud på, hvordan de mener, branchen generelt vil udvikle sig fremover. Langt hovedparten er overbeviste om, at de store virksomheder bliver endnu større, at der bliver flere nichevirksomheder, og at de små virksomheder bliver endnu mindre, og at nogle forsvinder helt.

Det lyder jo som noget, vi har hørt før, men det overraskende er, at kun hver tiende af de adspurgte firmaer har planer om at indgå i tættere alliancer med andre i branchen. Seks procent nævner dog muligheden for at indgå i alliancer med udenlandske firmaer.

Generelt vurderes det, at fremtiden bliver svær for branchen, og især for de virksomheder, som ikke er specialiserede.

Temamøde på onsdag

Undersøgelsen er en del af et projekt med titlen “Kompetence- og kvalifikationsløft for transportsektoren i AF’s Vejle-region”.

Projektet er et samarbejde mellem Arbejdsmarkedsrådet i Vejle-regionen, Teknologisk Institut, HK-uddannelse, SID-transport, Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik, Erhvervsrådene i Trekantområdet og Trekantområdets Transport Forum.

Undersøgelsen og projektet vil blive fremlagt ved et temamøde onsdag eftermiddag den 20. september i Dronning Margrethe Hallen i Fredericia. Mødet er arrangeret af Trekantområdets Transport Forum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.72