23948sdkhjf

Ingen konflikt i denne omgang

Gassen gik af ballonen på stormødet i Fredericia, hvor DTL's bestyrelse fik opbakning til at fortsætte forhandlingerne med skatteminister Ole Stavad.

De danske lastbiler kommer ikke til at holde stille i denne omgang.

DTL's bestyrelse og direktion fik på lørdagens stormøde i Dronning Margrethe Hallen i Fredericia opbakning fra de ca. 1400 fremmødte vognmænd til at fortsætte forhandlingerne i næste uge med skatteminister Ole Stavad om en reduktion af vognmændenes omkostninger.

Konkret blev der vedtaget et 11 punkts program, og samtidig blev det besluttet at holde en demonstration den 4. oktober 2000 i København, hvor 55 lastbiler fra hele landet vil deltage.

Langt fra alle mødedeltagere var dog tilfredse med mødets udfald. Efter mødet talte adskillige, fortrinsvis mindre, vognmænd om at melde sig ud af DTL.

Lastbil Magasinet erfarer således, at der på et ekstraordinært bestyrelsesmøde næste lørdag i en af specialforeningerne under DTL vil blive stillet forslag om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at udmelde den pågældende specialforening af hovedorganisationen DTL.

Parat til konflikt

Mange af de fremmødte havde forventet, at der ville komme en konflikt. Nogle sjællandske vognmænd havde på forhånd lavet slagord og plakater og var tydeligt parat til aktion. Men DTL's direktion og bestyrelse fik taget gassen af ballonen.

DTL's formand Kaj Nielsen indledte med at gentage, at bestyrelsen tager skarpt afstand fra ulovlige aktioner, og ledelsens signal var i det hele taget ikke til at tage fejl af: Ved at aktionere lukker man sig selv ude fra forhandlinger med politikerne.

Talelysten var stor blandt mødedeltagerne, og der blev dels bakket op om bestyrelsen, dels opfordret til aktioner. En direkte forespørgsel om, hvor mange der ønskede at lave blokade her og nu, fik dog kun et par hundrede hænder til at ryge i vejret.

Kort lunte

Flere vognmænd gav udtryk for, at man var parat til at bakke op om ledelsens forhandlingslinje, men at lunten var ved at være kort, og at man ville se hurtige resultater. Et spørgsmål om, hvad ledelsen vil gøre, hvis der ikke kom noget ud af forhandlingerne med Ole Stavad, blev ikke konkret besvaret.

Der blev ikke sat nogen dato på, hvornår forhandlingerne med Stavad skal give resultat, inden der tages yderligere skridt, men et kvalificeret bud er den 4. oktober, hvor der jo er bebudet en aktion i København.

De 11 punkter

Stormødet, der varede i knap fire timer, gav konkret ledelsen opbakning til nedenstående 11 punkts program:

1) DTL går efter resultater ad forhandlingsvejen, som her og nu skal føre til konkrete lettelser for den enkelte vognmand.

2) DTL har fortsat gode forhandlingsmuligheder med regeringen.

3) DTL vil som led i disse forhandlinger også kræve, at der nu gennemføres en farvningsordning for afgiftsfri diesel.

4) DTL tager afstand fra blokader og andre ulovligheder.

5) DTL opfordrer alle medlemmer til at opkræve olietillæg.

6) DTL opfordrer de medlemmer, som intet olietillæg har fået, til skriftligt at orientere DTL om sagen således, at DTL kan få et overblik over situationen, hvorefter bestyrelsen vil vurdere eventuelle tiltag.

7) DTL opfordrer egne medlemmer samt speditører, transportkøbere og deres organisationer til at imødekomme vognmændenes krav om olietillæg i alle led.

8) DTL vil sammen med kolleger i andre EU-lande presse på for at få gennemført den harmonisering af afgifter mv. inden for EU, som er nødvendig for funktionen af det fælles transportmarked.

9) DTL vil bruge sin demokratiske ret til at afholde en demonstration den 4. oktober 2000 i København. Demonstrationen skal være lovlig og vil blive aftalt med og godkendt af myndighederne. Demonstrationen vil blive ledet af DTL og få deltagelse af medlemmer fra hele landet, udvalgt af lokal- og specialforeningerne.

10) DTL vil fortsat skabe størst mulig synlighed i aviser, radio og TV om de stigende energipriser og de økonomiske konsekvenser for samfundet, erhvervslivet, den enkelte borger samt ikke mindst for den enkelte vognmand.

11) Enhver form for selvtægt og selvbestaltede ulovligheder vil ødelægge grundlaget for forhandlinger og lovlige demonstrationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109