23948sdkhjf

Kører langt på literen

Ivecos Cursor 10-430 motor er placeret blandt markedets absolut mest brændstofbesparende Euro-2 motorer. Det viser en test med en kundebil, som Lastbil Magasinets testkører netop har gennemført.

I Lastbil Magasinets septemberudgave er der en brændstoftest af en fabriksoptimeret Iveco EuroStar Cursor 10-430, kombineret med en kun 3,8 meter høj sættevogn, der var lastet til knap 40 tons vogntogsvægt.

Køretøjet blev testet på en 773 kilometer lang distance fra Karslunde - via Puttgarden og Kassel - til Frankfurt am Main Lufthavn. Gennemsnitsforbruget var 3,71 km/l.

Torsdag den 14. september kørte undertegnede den samme strækning med en identisk kundebil fra J.O. Transport i Grenå. I dette tilfælde var ballasten en lejet Schweriner kølesættevogn, der var lastet til 42 tons vogntogsvægt. Resultatet blev et gennemsnitsforbrug på 3,57 km/l., eller et sparsomt merforbrug på 11 liter brændstof.

De to sammenligningstests blev afviklet under nogenlunde identiske forhold. Men da den aktuelle test blev kørt med et almindeligt kundekøretøj, blev der ført tydeligt bevis for, at Ivecos Cursor 10-430 motor er placeret blandt markedets absolut mest brændstofbesparende Euro-2 motorer.

Læs den detaljerede artikel om brændstoftesten i oktobernummeret af Lastbil Magasinet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063