23948sdkhjf

Rullende værksted

Jørgen Bülow, Arden, kører ud og servicerer kunder i både ind- og udland med sit rullende lastbil- og trailerværksted.

Mekaniker Jørgen Bülow, Arden, fandt sin helt egen niche sidste år i oktober. Han investerede en lille halv million kroner i en servicevogn og specialværktøj, og så var han ellers klar til at køre ud på vejene når og hvor, der er brug for hans ydelser.

»Det rullende værksted.« Sådan står der på snuden af bilen, og mobilitet og fleksibilitet kendetegner forrretningen, som reparerer lastbiler og trailere.

»Det er en fordel for vognmanden, at han kan få tingene lavet på stedet, hvis en bil eller trailer går i stykker på en tur. Men jeg kommer også gerne på de tidspunkter, der passer ind i vognmandens plan. Det kan være både nat og dag og weekend, eller hvis en bil skal holde stille på grund af, at chaufføren skal holde sin hviletid,« fortæller Jørgen Bülow.

Den rullende mekaniker tager også gerne turen til udlandet, hvis det er der, materiellet går i stykker. Han har blandt andet senest taget turen til Belgien for at servicere en dansk lastbil.

At kunderne også sender ham ud over Danmarks grænser, mener Jørgen Bülow skyldes de højere priser på reservedele og arbejdsløn samt ventetider i udlandet.

Specialværtøj

Ifølge Jørgen Bülow er han også et godt supplement til de vognmænd, som selv laver noget af arbejdet på bilerne. For dem kniber det ofte med at have det rigtige specialværktøj til at ordne de mere avancerede ting. Det er tit i de situationer, at nogle vognmænd overlader ham deres biler, men mekanikeren tager sig også af helt dagligdags reperationer.

Et er specialværktøj. Noget andet er at forstå at bruge det til de specielle arbejdsopgaver. Det ved Jørgen Bülow. Derfor har han taget adskillige kurser blandt andet i reparation af ABS-bremser og BPW-, ROR-, og SAF-aksler.

Mekanikeren fra Arden er 47 år. Udover netop mekaniker kan han også skrive smed på visitkortet. Den uddannelse har Jørgen Bülow nemlig også, og han har adskillige år bag sig i bil- og trailerbranchen.

Det blev til 17 års ansættelse hos Bernhard Poulsen og 6 1/2 år hos OH Trailerservice. Begge virksomheder er hjemmehørende i Hobro.

Der findes også et andet firma med navnet “Det rullende værksted”. Det indehaves af Stefan Wosniak fra Fredericia. Firmaet blev etableret 1. januar 1999 og var omtalt i Lastbil Magasinet nr. 4-99.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078