23948sdkhjf

EU skrider ind mod Frankrig

EU-Kommissionen har givet Frankrig 24 timer til at sikre fri transport på vejene.

EU-Kommissionen gav torsdag de franske myndigheder 24 timer til at gøre rede for, hvilke initiativer myndighederne har taget for at sikre den fri transport af varer i det blokaderamte land.

En talsmand for EU-Kommissionen sagde torsdag i Bruxelles, at kommissionen ikke kan blande sig i, hvilke midler myndighederne skal tage i brug, men de franske myndigheder har en forpligtelse til at sikre den fri transport af varer. »Hvordan, de vil gøre det, er op til dem selv,« sagde talsmanden ifølge Ritzaus Bureau.

Det er reglerne for EU's indre marked, som forpligter Frankrig og de øvrige 14 EU-lande til at holde deres transportveje fri, så trafikken kan passere uhindret, og derfor kan Frankrig ikke ignorere de følger, som interne, politiske anliggender har for den almindelige trafik, sagde EU-Kommissionens talsmand.

Hvis Frankrig ikke leverer et tilfredsstillende svar til EU-Kommissionen inden fristens udløb, kan Kommissionen forfølge sagen, i sidste instans til EF-Domstolen. Det er dog kun en teoretisk mulighed, fordi en sag dér vil tage to år.

»Vi ønsker ikke at slæbe Frankrig i retten, vi ønsker en løsning på problemerne,« sagde EU-talsmanden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078