23948sdkhjf

Giganternes møde

Det er to giganter i transportbranchen, der bliver slået sammen, hvis DSV som forventet overtager DFDS DanTransport.

Det er lillebror, der overtager storebror, hvis det lykkes DSV at nå til enighed med DFDS om køb af koncernenes transportdivision.

DFDS DanTransport havde i første halvår 2000 en omsætning på 7,3 milliarder kroner og et driftsresultat på 237 millioner. Til sammenligning havde DSV en omsætning for regnskabsårets første ni måneder på 3,2 milliarder kroner og et driftsresultat på 154 millioner. DSV’s regnskabsår går fra 1. august til 31. juli.

DFDS DanTransport A/S er en del af DFDS DanTransport Group A/S, der også omfatter selskaber i USA, Storbritannien, Finland, Sverige (Fraktarne), og Norge (Tollpost-Globe).

60 datterselskaber

Disse selskaber er igen underlagt DFDS A/S, som har omkring 60 datterselskaber over hele verden. Et af dem er det 100 % ejede datterselskab, DFDS Roland Munch A/S, som er et af koncernens guldæg. Selskabet med hovedsæde i Esbjerg har i de seneste fem regnskabsår givet overskud på mellem 23 og 30 millioner kroner.

DFDS Roland Munch A/S ejer igen Spetra A/S, som også plejer at bidrage med et par millioner kroner til hovedkassen på Sankt Annæ Plads i København, hvor moderselskabet J. Lauritzen Holding A/S holder til.

Rederi med underskud

Også datterselskabet J. Lauritzen A/S, der står for rederidriften, findes på Sankt Annæ Plads. Rederidriften har givet underskud på 87 og 353 mio. kr. i hhv. 1999 og 1998.

DFDS er etableret i 1866 og er som sådan en af Danmarks ældste virksomheder. I den sammenhæng må DSV, De Sammensluttede Vognmænd af 13-7 1976 A/S betragtes som en årsunge.

Fart på DSV

Til gengæld er det gået stærkt for sammenslutningen, der stadig har hovedkvarter i Skuldelev mellem Roskilde og Frederikssund. Der forventes i indeværende regnskabsår et overskud før skat på 198 mio. kr. ud af en omsætning på ca. 4,5 milliarder.

Koncernen beskæftiger omkring 1600 medarbejdere, og man har over 2.000 køretøjer rullende på de danske og europæiske landeveje. DSV-koncernen består af 23 selskaber i Danmark og 12 i udlandet. Flere af selskaberne har flere afdelinger.

Det er endnu uklart, hvor stor en del af DFDS’ transportaktiviteter, som i givet fald følger med over til DSV.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062