23948sdkhjf

Spar penge med nyt telekort

Ifølge firmaet Teletransit kan vognmænd og chauffører spare op til 70% af regningen med et nyt taletidskort, der kan bruges i alle lande i Europa og med alle typer mobiltelefoner.

Firmaet Teletransit A/S lancerer nu et nyt telekort med lave takster. Fra Tyskland kan der, ifølge Teletransit, ringes hjem fra mobiltelefon i dagtimerne for 3,00 kr. i minuttet. Ifølge beregninger fra Teletransit er Tele Danmarks normaltakst 9,49 kr. i minuttet.

Projektkoordinator Karen Amdi fra Teletransit A/S fortæller, at firmaets minutpris på samtaler fra Frankrig, Italien og Spanien er ca. halvdelen af Tele Danmarks normalpriser.

Kortet er, ifølge Teletransit A/S, det første af sin art i Europa, og det vil blive udbudt til salg i Danmark fra 1. oktober. Det kan bruges sammen med alle typer mobiltelefoner med SIM-kort, uanset teleselskab. Teletransit oplyser, at kortet kan bruges i 240 lande over hele verden.

Testvognmand

Firmaet starter med at markedsføre et telekort med en værdi på 300 kr., men vil sende flere typer kort på markedet med både større og lavere værdi. Målgruppen er i første omgang de ca. 5000 danske eksportchauffører og deres vognmænd, men Teletransit A/S regner også med, at mange udenlandske chauffører og firmaer vil begynde at bruge kortene.

En af de vognmænd, der har testet telekortet, er Uffe Wetter, Hobro.

»Jeg har testet telekortet fra flere lande, og det fungerer godt. Der skal indtastes lidt flere cifre, men besparelsen taget i betragtning er det arbejdet værd. I øvrigt kan man jo kode opkaldsnumrene ind i telefonen,« siger Uffe Wetter.

»Normalt sender jeg SMS beskeder for at spare, men det er jo mere besværligt, og når det kommer til stykket er det jo altid rarest at tale med folk,« siger vognmanden fra Hobro.

Sådan virker kortet

På kortet er der en tre-cifret adgangskode samt en personlig kode, som skrabes fri ligesom på et skrabelod. Man ringer først op til et såkaldt frikalds-nummer, hvor der kan høres en vejledning. Derefter indtastes koderne sammen med cifrene 011, landekoden og selve telefonnummeret, hvorefter der bliver etableret forbindelse.

Hver gang man ringer op fortæller en stemme i telefonen, hvor meget taletid der er tilbage på kortet. Når der er under ét minut tilbage, bliver det oplyst under samtalen, så man kan nå at afslutte den.

Telekortet kan også bruges i næsten alle fastnet-telefoner og mønttelefoner, men Teletransit regner med, at chaufførerne helst vil sidde i ro og mag i vognen og bruge mobiltelefonen. Prisen er den samme, oplyser firmaet.

Teletransit A/S er forvejen et kendt navn i transportbranchen. Over 1000 danske eksportlastbiler er koblet op på firmaets Euteltrack satellitkommunikations-

system. Virksomheden er et joint venture mellem TelePassport A/S og Knud Hansen Kommunikation A/S.

Teletransit telekortet kan købes fra 1. oktober hos IDS og Transitgården i Padborg samt hos Trafikcenter Sæby Syd/Stiholt. Karen Amdi oplyser til Lastbil Magasinet, at interesserede forhandlere i andre dele af landet er velkomne til at henvende sig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063