23948sdkhjf

Dansker vandt Nordic Trophy

Henrik Guldager vandt Nordic Trophy for 3. gang i træk og for 6. gang i alt.

Vognmand Henrik Guldager fra Aalborg blev endnu engang en suveræn vinder af konkurrencen om Nordens flotteste lastbil, Nordic Trophy, der blev afviklet i weekenden i forbindelse med udstillingen Lastbil 2000 i Jönköping i Sverige.

Guldager vandt det eftertragtede Nordic Trophy mesterskab for tredje gang i træk og sjette gang i alt. I år vandt han med sin nyopbyggede grønne Volvo FH12 trækker med tilnavnet "Sweet Candy 11".

»Nu har jeg vist skrevet historie i forbindelse med Nordic Trophy,« sagde en glad Henrik Guldager til Lastbil Magasinet efter sejren.

Ved Nordic Trophy er ti biler på forhånd udvalgt til at deltage i mesterklassen. De øvrige udstillede biler deltager i udfordrerklassen. Publikum stemmer så om, hvilke fem biler fra hhv. mesterklassen og udfordrerklassen, der skal med i finalen. I finalen er det de ti deltagere, som vurderer hinandens biler - dog må ingen stemme på sin egen bil.

Nummer to og tre i finalen blev den svenske vognmand Håkan Olssons to Scania'er, en Scania 144 fra 1999 og en Scania 124 fra 1998, bedre kendt som Elvis-bilen.

Udover sejren i Nordic Trophy vandt Henrik Guldager følgende kategorier: Publikumsafstemningen, "bedste trækker", "førerhus indvendig", og desuden fik han en andenplads i kategorien "bedste lak".

»Efter konkurrencen sagde de svenske arrangører da også til mig, at nu måtte jeg ikke deltage mere, men det var heldigvis kun i spøg,« fortæller Henrik Guldager.

Også vognmand Benny Rasmussen fra Gilleleje var med til at holde den danske fane højt i Jönköping. Hans 13 år gamle langsnudede Scania 142 opnåede en fornem 3. plads i kategorien "bedste trækker". Bilen blev i Sverige kørt af René Frederiksen.

45.000 tilskuere besøgte Lastbil 2000 i Jönköping. Læs mere om udstillingen senere på dagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078