23948sdkhjf

Der blev festet

Stemningen var høj hos de ni danske Lauenborg-chauffører, da aflæsningsordren endelig kom efter mange døgn i uvished.

De 37 døgns ventetid på grænsen mellem Serbien og Ungarn har været lange for de ni strandede, danske eksportchauffører fra transportfirmaet Lauenborg Vejle A/S, men i aftes var der feststemning og højt humør.

»Torsdag formiddag fik vi besked om, at nu var tingene i orden, så der blev rigtig festet i aftes. Vi var ude og spise på en fin restaurant, og lige nu er vi på vej hen til toldlageret, hvor papirrullerne skal læsses af,« fortæller chauffør Bent Jørgensen fra grænseområdet. Han fortæller også, at snakken går anderledes lystigt nu end i de foregående dage i uvished, hvor chaufførerne ikke helt var klar over, hvorfor netop de ikke kunne komme videre, når andre - også danske biler - uden problemer passerede den serbiske grænse.

De ni Lauenborg-biler er lastet med papirruller fra det svenske firma Korsnäs Bates´ - rullerne skulle afleveres hos Korsnäs' jugoslaviske søstervirksomhed, Korsnäs Yugoslavia. »Når vi nu får losset, kører vi ind i Ungarn og afventer ordrer på, hvor vi skal hente gods, men det bliver dejligt at slippe ud af Serbien,« mener en lettet Bent Jørgensen.

Hverken han eller kollegerne tager det så tungt, hvis de på grund af køreforbudet i weekenden i Ungarn, Østrig og Tyskland må blive holdende til mandag - bare de slipper væk fra det serbiske bureaukrati: »Systemet her virker ikke helt som i andre lande,« siger Bent Jørgensen.

Stemningen er også lettet hos Lauenborg i Vejle. Ansvarlig leder Jan Larsen håber, aflæsningen vil gå hurtigt, så bilerne kan slippe ud: »Først da kan vi disponere over dem igen og få dem læsset op. Jeg regner med, at den første tur bliver for hjemadgående for de fleste bilers vedkommende,« siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063