23948sdkhjf

MAN-direktør fylder rundt

Et kendt ansigt i den danske lastbilbranche, adm. direktør Lasse Fredskov fra MAN Last og Bus A/S fylder 50 år den 5. september.

Lasse Fredskov har igennem 34 år været med til at sætte sit præg på den danske bilbranche.

Efter en periode på 11 år hos General Motors, hvor han fik en

gennemgribende uddannelse inden for salg og reklame, blev han i 1978 hentet til Fiat-koncernen, hvor han bestred jobbet som chef for datterselskabet Multiparts/Fiva.

Dette selskab videreførte han i eget regi, indtil han i 1983 blev headhunted endnu engang. Denne gang af Per Kempel fra Robert Bosch, der gerne så Lasse Fredskov i chefstolen for

Bosch´s autodivision. Igennem 7 år udviklede han Bosch markant og markerede Bosch som markedsleder på en lang række produkter.

Efter 7 år på posten var det i 1990 stillingen som adm. direktør for Dansk Uni Cardan A/S, som kaldte, men dog kun i kort tid, idet Lasse Fredskov umiddelbart efter at have sat sig i stolen, blev tilbudt et drømmejob som adm. direktør for Domi koncernen.

Denne stormomsuste virksomhed skiftede dog synspunkter om fremtiden endnu engang, og Lasse Fredskov måtte erkende, at den nye bestyrelsesformand og han ikke havde samme syn-punkter, så Lasse Fredskov trak sig fra denne stilling.

Herfra gik turen til Bohnstedt Petersen´s jyske filialer, som Lasse Fredskov fik ansvaret for at gøre rentable og salgbare. Da denne opgave var løst, flyttede Fredskov atter teltpælene tilbage til Allerød, hvorfra han kom før opgaven i Jylland.

Siden 1996 har han bestridt stillingen som adm. direktør for MAN Last og Bus A/S med ansvar for såvel Danmark, Sverige og Norge.

Opgaven er i dag primært Danmark, hvor Lasse Fredskov har udviklet MAN til det tredje mest sælgende lastbilmærke på det danske marked med en markedsandel nær de 17%.

I fritiden har Lasse Fredskov gennem årene været særdeles engageret inden for tennissporten, både på den aktive side og på ledelsesplan. Som formand for Allerød Tennisklub sidst i

80´erne, og som nuværende formand for erhvervsklubben Team Leschly har han altid været dybt engageret i tennisungdommens udvikling, ligesom hans virksomhed er sponsor både inden for tennis, golf, fodbold og professionel cykling. I dag bruges størstedelen af fritiden på golfbanen hvor handicappet er for stærkt nedadgående.

Dagen fejres ved en reception på firmaets adresse - Farverland 7 i Glostrup mellem kl. 14-16.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.051