23948sdkhjf

32 døgn på den serbiske grænse

Stemningen er ved at nå bunden hos de ni danske chauffører, der er strandet på den serbiske grænse på 32. døgn. Vi har talt med en af dem.

»Lige nu sidder jeg og kigger ud ad vinduet. Nu har vi været her en måned, og vi vil gerne til at videre, så stemningen er lidt op og ned, og vi fatter ikke helt, hvad der foregår.«

Sådan siger eksportchauffør Bent Jørgensen, Præstø. Samme med otte andre chauffører fra tranportfirmaet Lauenborg Vejle A/S har han nu opholdt sig 32 døgn på den serbiske grænse uden mulighed for hverken at komme frem eller tibage.

Bilerne er lastet med papirruller fra det svenske firma Korsnäs Bates - rullerne skulle afleveres hos Korsnäs’ jugoslaviske søstervirksomhed, Korsnäs Yugoslavia.

»Der er en lille lysning på vej. Vi ved, at der er kommet en bil igennem. Det er ganske vist ikke en af vores. Men der forhandles stadig, og jugoslaverne vil også gerne have gang i fabrikken igen. Så vidt jeg ved, er der sendt flere hundrede mænd hjem, fordi virksomheden mangler råvarer,« siger den ansvarlige leder hos Lauenborg, Jan Larsen.

Bent Jørgensen har ikke hørt om bilen, som er sluppet ind i landet: »Men der holdt fire på toldpladsen længere fremme, så det må være en af dem, der har fået lov til at køre, men de biler er ikke danske,« siger han.

Samme emne

De ni chauffører bruger en del tid på at snakke sammen for at holde modet oppe. Selv om andre ting også bliver debatteret, er der én ting, som til stadighed bliver vendt: »Det er logisk, at vi hele tiden vender tilbage til det samme emne. Nemlig hvorfor vi sidder her, og om vi mon snart får lov til at køre,« fortæller han.

Én enkelt mand fra Lauenborg er skiftet ud i løbet af det månedlange ophold på grænsen. Det er en lagermand.

»Han har stort kørekort og skulle på grund af ferien køre en af bilerne på turen, men da hans pas var ved at løbe ud, måtte han skiftes ud med en anden chauffør hjemmefra,« siger Bent Jørgensen.

Han håber på, at der sker noget i løbet af dagen: »Vi har ganske vist intet hørt endnu i dag, så som det ser ud nu, kan vi kun afvente, at der bliver givet grønt lys for, at vi kan køre ind og losse, så vi kan komme videre ud i Europa. Men vi ved, at sagen behandles højt oppe i systemet, så vi håber det snart giver resultat,« fortæller chaufføren.

Både han og hans otte kolleger synes, de har studeret de lokale forhold på stedet tilstrækkeligt - også selv om de ikke har manglet forplejning. Der er både cafeteria, restaurant og badefaciliteter lige uden for bildøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048