23948sdkhjf

Krone vil være nr. 1

Krone-Wabash A/S vil være nummer et inden forproduktion af køletrailere. Det betyder udvidelser på kølekassefabrikken i Hvam – det tidligere Norfrig.

Krone-Wabash A/S vil være nummer et inden for produktion af køletrailere. Det betyder udvidelser på kølekassefabrikken i Hvam – det tidligere Norfrig.

»Krone har været den hurtigst voksende virksomhed inden for gardintrailere, og sådan vil det også gå inden for køletrailere,« fastslog en sejrs sikker dr. Bernard Krone forleden på et internationalt pressemøde i Viborg i anledning af den tysk-amerikanske virksomheds overtagelse af Norfrigs kølekasseproduktion.

»Vi er blevet godt modtaget af medarbejderne i Hvam, og jeg tror, vi har overbevist dem om, at vi ikke er kommet for at lukke fabrikken, men for at reorganisere den,« tilføjede Bernard Krone, som i de første måneder efter overtagelsen personligt tilbragte 1-2 dage om ugen på fabrikken i Hvam.

Inden tyske Krone og amerikanske Wabash henvendte sig til Norfrig, havde de planer om i fællesskab at opføre en ny kølekassefabrik i Holland. Men dels var grundene for dyre, dels kneb det med at skaffe veluddannede medarbejdere. Så derfor vendte de tysk-amerikanske samarbejdspartnere blikket mod nord.

Flere medarbejdere

Dr. Krone oplyser, at der i løbet af kort tid vil ske yderligere automatiseringer på fabrikken, men uden at det vil koste arbejdspladser. Tværtimod forventer adm. direktør i Hvam, Per-Åke Sjölander, at medarbejderstaben på 190 øges.

»I første omgang forventer vi en fordobling af den årlige produktion, men vi kommer til at vokse yderligere. I løbet af det næste år regner vi bl.a. med at fordoble markedsandelen i Tyskland til 10 procent. Det skyldes dels, at produktionen bliver mere standardiseret, dels at vi nu har fået helt andre ressourcer end før,« siger Per-Åke Sjölander, der også var direktør i Hvam før ejerskiftet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048