23948sdkhjf

Førerhus befæstiget dæmpere

Hvordan fungerer de - funktionalitetsprincip

Dæmpere fungerer ved gastryk, der ved belastning blidt trykker luftmassen sammen inde i cylinderen (dæmperen) og vil, når et vist komprimeringsniveau opnåes, stoppe vandring i dæmperen, der derved afbøder stødet fra dækkene som forplanter sig op gennem karosseriet som er meget stiv og ikke har nogle fleksible egenskaber.

Førerhus fastgørelsesdæmpere har til formål at dæmpe mod de stød der sædvanligvis opstår under kørsel. Således at kørslen bliver bekvem og nedsætter påvirkning af de ubehageligheder, der vil forekomme ved kørsel på ujævnt underlag, vejbump, huller i vejen, kørsel over kantsten. Og under lignende forhold hvor lastbilen vil blive udsat for ydre påvirkninger.

Førerhus fastgørelses SACHS 316 704 dæmpere -, er en kraftig udført konstruktion som kan modstå store belastninger og påvirkninger som lastbiler sædvanligvis udsættes for under kørsel

Specifikationer for SACHS 316 704 dæmpere - førerhus befæstiget

  • Vigtig faktor: MSE30/15X52A2
  • Støddæmper-system: dobbeltrør
  • Støddæmpertype: Gastryk
  • Støddæmper-befæstigelse: øverste øje, nederste øje
  • SACHS: Dæmper, førerhus befæstiget
  • Fabrikant: SACHS
  • Monteringsside: Disse karakteristika varierer afhængig af modelversion  

Disse SACHS 316 704 dæmpere der er målrettet tunge erhvervskøretøjer, i særdeleshed lastbiler, er meget slidstærke og kendetegnet ved deres pålidelighed og kvalitet, der gør kørslen, selv under barske forhold, til en behagelig oplevelse.

De skal på ligefod med andre slid-/bevægelig dele, efterses og serviceres for at forlænge deres levetid, der ville kunne forlænge deres levetid på helt op til 200.000 kilometer.

Afprøvning dæmperens holdbarhed og funktionsdygtighed, om den er intakt/ubeskadiget/fuld funktionsdygtig indgår i lastbilens serviceprogram. Det er tilrettelagt til at skulle efterses/efterprøves med regelmæssige intervaller i form af kørte kilometer eller antal måneder, hvad end der måtte komme først. For at udføre disse serviceeftersyn, kræves særlige faciliteter, redskaber, specialværktøjer og specialiserede mekanikerfærdigheder.

Udskiftning af dæmpere der er førerhus befæstiget:

– Dæmpere kan kun udskiftes på et autoriseret værksted, af flere årsager.

– Bl.a. dæmperens placering, under førerhuset hvor adkomstforholdene gør det svært tilgængeligt, der betyder at køretøjet skal op på en heavy-duty lift for at man kan udføre arbejdet uhindret/ubesværet

– Det kan derfor ikke anbefales at man begiver sig i kast med at skifte dæmperen i egen garage.

 Altovervejende er der knyttet en serviceaftale ved køb af en lastbil og et indrettet serviceringsprogram, for serviceeftersyn, vedligeholdelse m.m. som en del af den samlede købsaftale og derfor skal lastbilen blot bringes til det nærmeste serviceværksted der på betryggende vis udfører opgaven.

Send til en kollega

0.016