23948sdkhjf

Lastbiler, tilbehør og udstyr, inklusive til nødstilfælde

Der er en del udstyr og tilbehør man bør medbringe under enhver kørsel, jeg vil tillade mig at opdele disse i to hovedkategorier,

  1. nødvendigheder (disse er/kan være lovpligtige i de fleste lande, og kan ifalde bødekrav hvis disse ikke forefindes i køretøjet) og for ,

  2. bekvemmeligheder i nødstilfælde (uheld/ulykke) hvad man kan /bør medbringe og hvad man skal medbring uanset turens varighed, vej-/og vejrforhold eller destination.

Tilbehør illustration hentet fra autodeleshop.dk

  1. Nødvendigt tilbehør og udstyr, der ubetinget bør forefindes i køretøjet Førstehjælpskasse - advarselstrekant - brandslukkere/brandtæppe - refleksveste (minimum det antal der er af sæder) - nødhammer med frigørelseskniv til sikkerhedssele - slæbetov/wire - reservedunk i passende størrelse, påfyldt med den type brændstof der er foreskrevet (der kan være regler for hvor meget de må indeholde i de respektive lande) - reservehjul/hjulnøgle og egnet donkraft.

  2.  Hertil kan det kraftigt anbefales også at medbringe følgende: Arbejdshandsker - stav/lommelygte - dæktryksmålere - alkoholmetre - mini kompressor med passende ventiltilslutning - startkabler, til brug for tunge køretøjer, med solide krokodillenæb, 4 meter - surringsbånd til fastgørelse af gods. Når der køres med ADR klassificeret gods (farligt gods), det påkrævede sikkerhedsudstyr hertil, afhængig af klasse. Advarselskegler - evt. tagmonteret advarselsblink - advarselsskilte af enhver art målrettet den pågældende opgave der skal udføres.

Årstidsbetinget udstyr:

Vinter:

Snekæder/snesokker - sneskovl - ekstra langt slæbetov/wire - foret arbejdshandsker - varme sokker - foret skridsikre støvler - varm jakke - tæpper

Sommer:

5-10 liters vanddunk - plastikkrus - solidt fodtøj bekvemmelighed - mørk chokolade/energibar eller anden form for ernæringsrig føde, der ville kunne stille sulten i en fart - kaffemaskine, - termokande - krus - køleskab - og anden form for nødvendig køkkenudstyr/tilbehør i det omfang det forsvarlig opbevaringsplads tillader det - gps-navigator - stand-/parkeringsvarmer.

Vigtigt er at man både oplister men også shortlister udstyret i forhold til den region man befinder sig i og de vejrmæssige forhold man kan blive udsat for, ekstrem varme, kulde, nedbør, typen af nedbør.

Det er også nødvendig at særlig arbejdsudstyr /beklædning der måtte være påkrævet til den enkelte arbejdsopgave ligeledes forefindes ombord på køretøjet.  

Idet der med kørsel med tunge erhvervskøretøjer, lastbiler af enhver type og udformning, kan det også være hensigtsmæssigt at have værktøj med i et vist omfang, til at kunne udføre simple små reparationer, på stedet hvor havariet finder sted, det ville kunne spare meget tid på at skulle afvente på assistance til at afhjælpe problemet, da der på afsondret ruter kan være enorme afstande til hvorfra disse havari afhjælpningskøretøjer udgår fra.

Udstyr og tilbehør til tunge erhvervskøretøjer, lastbiler m.m., er en noget mere kompleks størrelse end at skulle udstyrer en personbil med samme.

Idet der kan være stor forskel på deres formål hvortil de er konstrueret, som f.eks; lastbiler med lad til konventionel gods, bjærgning/havari lastbiler, betonkanoner , skralde lastbiler, kvægtransporter m.fl. Så udstyr/tilbehøret bør derfor skræddersyes i forhold til disse køretøjs parametre.

Send til en kollega

0.012