23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvornår trækker du stikket?

Ny analyse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø sammenligner forventet tilbagetrækningsalder blandt 69 jobgrupper.  Den forventede tilbagetrækningsalder varierer meget på tværs af faggrupper.

Ny analyse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø sammenligner forventet tilbagetrækningsalder blandt 69 jobgrupper.  Den forventede tilbagetrækningsalder varierer meget på tværs af faggrupper.

Listen på i de alt 69 jobgrupper viser, at det især er jobgrupper med fysisk eller psykisk krævende arbejde eller en kombination af et hårdt både fysisk og psykisk arbejde, der forventer en tidlig tilbagetrækning.

Det er derfor vigtigt at sikre et godt arbejdsmiljø. Det kan for eksempel handle om at organisere arbejdet godt, bruge tekniske hjælpemidler til tunge løft, og at fremme positive faktorer i de psykiske arbejdsmiljø såsom anerkendelse, indflydelse og samarbejde. Det er nemlig nogle ting som man kan arbejde med ude på de enkelte arbejdspladser.

BAU transport og engros brancher:

På listen kan du for eksempel finde både lastbilchauffører, bus- og taxachauffører, brandmænd samt lager og transportmedarbejdere på listen. Læs nyheden og find hele listen her 

Om analysen

Deltagerne er blevet spurgt ”Ved hvilken alder forventer du at forlade arbejdsmarkedet helt?” og har herefter svaret med et tal (alder i år).

Herefter er der beregnet et vægtet gennemsnit på jobgruppe-niveau. Jobgrupper med stor statistisk usikkerhed (en standardfejl på 1 år eller mere) er frasorteret og dermed ikke med på listen.

Analysen er lavet på baggrund af data fra medarbejderundersøgelsen i forskningsprojektet SeniorArbejdsLiv. Der er anvendt statistiske vægte ift. alder, køn, uddannelse, region, herkomst, familietype, og familiens disponible indkomst, så resultaterne er repræsentative for målgrupperne i Danmark. Ca. 14.600 beskæftigede har svaret på spørgeskemaet i 2022.

BAU transport og engros
BAU transport og engros c/o DI
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38397192
P nummer: 1022170488

Kontaktperson

SL
Susanne Linhart
sli@di.dk

Send til en kollega

0.031