23948sdkhjf

Mercedes-topchef: Derfor lavede vi ændringer i Danmark

Den mangeårige Mercedes-forhandler Ejner Hessel overtog i 2022 importen af nye Mercedes-lastbiler i Danmark. Det skete, da Mercedes-fabrikken valgte at outsource importen fra det fabriksejede importørselskab, som hidtil havde stået for importen i Danmark og Sverige – til henholdsvis Hessel Trucks og Veho-koncernen i Sverige.

Skiftet blev meldt ud allerede i 2021 og blev endeligt godkendt af de danske myndigheder i 2022. Overdragelsen til Hessel-koncernen kom efter en strategisk beslutning fra Mercedes-fabrikken oven på mange års godt samarbejde med Hessel som både salgs- og serviceforhandler i Danmark.

- Vi skiftede forhandlere i både Danmark og Sverige, og det er jo nogle overvejelser, som vi altid har som fabrik og organisation. Vi prøver hele tiden at finde balancen mellem at eje selskaberne selv og udlicitere importen til private samarbejdspartnere. Vi kan ikke kun investere og investere, men må finde en balance, forklarer Karin Rådström, CEO for Mercedes-Benz Trucks, i et online interview med Lastbil Magasinet.

På den baggrund var Hessel et logisk valg på baggrund af gode erfaringer og forhandlerens i forvejen brede netværk på det danske landkort.

- Vi havde et godt kendskab til Hessel igennem mange år, og når nogen har en overbevisende forretningsplan, så er vi altid åbne for at drøfte mulighederne. Og i det her tilfælde vurderede vi, at det var det rigtige tidspunkt at give importen videre på private hænder, siger Karin Rådström.

Hessel Trucks varetager i dag import- og engrosaktiviteter samt distributøraftaler for lastbiler og originale reservedele til lastbilmærkerne Mercedes-Benz og Fuso i Danmark.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
H.E. Jørgensen fejrer jubilæum
Truckdiesel-anlæg på plads på ny super-rasteplads: Indgår aftaler med disse fire selskaber
Torsdag bliver forhadt vejafgift endeligt stemt igennem
En 23-årig kvinde er blevet kørt til hospitalet i kritisk tilstand
Alvorlig ulykke: Cyklist ramt af lastbil i Brabrand
Fra 1. juli koster det 1.500 kr.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266