23948sdkhjf

Scania lancerer førerhus med sauna

Scanias berømte Fiktiva-afdeling har brugt år på at undersøge chaufførernes velvære og mener, at en saunakabine er svaret.

Derfor lancerer Scania nu - lørdag 1. april - et nyt førerhus: Sauna-serien, som er specielt designet med chaufførens velvære for øje.

Denne udgave er kun tilgængelig på køretøjer i S-serien og inkluderer en sauna i kabinestørrelse, perfekt til at slappe af i og dermed mindske stress i hverdagen.

Forskning lavet af Scanias Fiktiva-afdeling viser, at hvis en chauffør bruger saunaen 45 minutter om dagen, vil det have en gavnlig effekt på krop og sjæl.

Vera Havinnuon, chef for Fiktiva Technology hos Scania AF, udtaler:

- Vi har været tåbelige ikke at fokusere mere på at forbedre chaufførens velvære. Nogle tilbringer det meste af ugen i førerhuset, så der skal naturligvis være de bedst tænkelige bekvemmeligheder i førerhuset, der udgør chaufførens hjem mange dage om året.

- Efter mange års intensiv forskning og udvikling var dette det mest logiske svar. Sauna-serien er nem at bruge, perfekt under alle forhold, enkel at vedligeholde og bedst af alt, har en række sundhedsmæssige fordele. Alt i alt var projektet en ”no sweat” for os.

Ud over de positive effekter i chaufførens velvære har forskningen også vist, at chauffører der bruger saunaen, er mere produktive end deres andre kolleger. Sauna-chaufførerne kan køre i op til 4,5 time mere om dagen end deres kolleger, der ikke har sauna i hverdagen.

Sauna-serie lastbilerne er udstyret med en infrarød varmekabine, designet til at bruge minimal energi til at varme saunaen op og kræver ikke udsugningsventilatorer for at fjerne dampen. Det betyder, at du kan nyde saunaen, mens du ser fjernsyn, læser en bog, laver papirarbejde eller tager en powernap.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078